Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fulast i elitserien

/
  • Sandviken och Edsbyn, här illustrerade av Christoffer Edlund och Martin Söderberg, är elitseriens två mest utvisade lag.

Mästarlaget Sandviken och Edsbyn har en sak gemensamt i år.

Man toppar elitseriens minst smickrande lista.

Annons

Utvisningsligan i elitserien efter sex omgångar är inte någon rolig läsning för vare sig Sandviken eller Edsbyn. Sandviken har dragit på sig 200 minuter – Edsbyn 205.

Och det är lagen i sin helhet som busat sig fram den här säsongen, för det är inga enskilda spelare som sticker ut. I Sandviken är Jesper Hvornum värst med 35 minuter och i Edsbyn är det en trio (Jonas Edling, Felix Pherson och Fredrik Åström) som ligger i topp med 30 minuter vardera.

– Det känns som om det varit en del konstiga utvisningar, men i slutändan kanske man har förtjänat det, säger Jonas Edling.

Varför är Edsbyn mest utvisat tror du?

– Det har väl blivit en del onödiga utvisningar när vi blivit frustrerade. Sist när vi vann mot Motala hade vi 60 minuter, då spelade vi rätt dåligt och blev kanske irriterade på oss själva och då kommer utvisningarna.

Du hade en, var den onödig?

– Jag hade spelat dåligt och då tog jag en hakning på slutet. Det var väl kanske inte helt bra.

Hur ska ni komma till rätta med det?

– Det handlar mest om att inte bli frustrerade och att vi blir mer polerade i vårt spel. Det kostar för mycket att vara utvisade.

Toppar den individuella utvisningsligan gör Vänersborgs Jocke Hedqvist som redan har suttit av 70 minuter – på fyra matcher.

Lika många minuter har Vetlandas Philip Lennartsson, fast på fem matcher. Martin Johansson i Villa-Lidköping har fått ihop 70 minuter på de sju matcher laget spelat.

Snällast av lagen i elitserien är Bollnäs med 80 utvisningsminuter och Kungälv med 85 utvisningsminuter.

Mer läsning

Annons