Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Francos mål: Vinna nytt VM–guld

/
  • Franco Bergman och bandylandslaget är i Vänersborg för att vinna ett nytt VM–guld.

I onsdags startade resan. Bragden från 2012 i ryska Almaty ska upprepas. Det svenska bandylandslaget finns på plats i Vänersborg för att försvara sitt VM–guld.

Annons

– Vi ska inte försvara ett VM–guld. Vi ska vinna ett nytt. Vi ska spela riktigt bra. Det är grunden för att vi ska kunna vinna VM–guld, säger förbundskaptenen Franco Bergman.

Under onsdagen checkade 17 spelare och sju ledare in på Quality Hotell i Vänersborg, där för övrigt alla VM-nationers spelare bor.

Det är här Sverige har sin borg och det är här som planera smids för att det svenska bandylandslagets kapten Andreas Westh återigen ska få lyfta VM–bucklan sent söndageftermiddag 3:e februari.

Sverige möter Finland i öppningsmatchen på söndag. En bra start tycker Franco.

– Det blir en tuff öppning. Men det är bra att få kliva in i VM ordentligt rean från början. Nu är det lite svårt att veta var vi står. Men efter match mot Finland kommer vi att ha mer att ta på och veta ännu mer vad vi ska jobba på.

Har du VM–premiärens startelva klar?

– Nej, det har jag inte bestämt. Men jag har klart i mitt huvud vilka spelare som spelar på olika positioner. Så vilka som finns på isen när matchen startar får vi se. Men vi kommer att rulla runt på mycket folk. Det är tätt mellan matcherna och det tar på spelarna. Vi kommer att variera där olika spelare får olika speltid under matcherna.

Mer läsning

Annons