Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhalvan Wijk – Brobergs heta anfallsvapen: "Behöver ta en jäkla massa poäng"

/

Anfallaren Martin Söderberg fortsätter att ösa in mål.
Men Broberg har också ett annat vasst anfallsvapen – i kampen om slutspel.
– Vi behöver ta en jäkla massa poäng på slutet om vi ska ha chans, säger ytterhalvan Adam Wijk inför bortamötet med Västerås.

Annons

Under fjolårets debutsäsong med Broberg i elitserien blev det två mål och 23 assist för Adam Wijk. Efter 19 omgångar håller han stilen som en av elitseriens tio bästa målpassare. Men det är en skillnad jämfört med tidigare. Det har blivit fler mål från hans klubba, totalt sju stycken hittills.

LÄS MER: Snöstormen tvingar Broberg inomhus: "Det är inte optimalt"

– Det är lite tillfälligheter. Det var det mitt första år i elitserien och det är klart att man växer in i det med mer erfarenhet. Nu vågar jag ta mer egna initiativ som i sin tur leder fram till fler mål, säger 27-årige Wijk som värvades från allsvenska Örebro inför förra säsongen.

Hur är det med din egen form?

– Det rullar på helt okey. Men det betyder inte så mycket om vi inte tar poäng i matcherna. Det är ändå viktigast.

Tabelljumbon Gripen blev en tuff uppgift på Hällåsen senast. Men Broberg lyckades ändå till sist ta två nödvändiga poäng i den fortsatta jakten på slutspel. Det gör att laget parkerar på niondeplats, med tre poäng mindre än Edsbyn som ligger närmast ovanför.

Men Adam Wijk tänker inte på tabelläget.

– Nej, vi vet ända sedan säsongen startade att varje match och varje poäng är jätteviktig. Att hålla på och titta i tabellen tjänar inget till. Det är två poäng i varje match vi fokuserar på.

LÄS MER: Dammbro fick rycka in som libero – stod för solorajd

Nu väntar Västerås på bortaplan.

Noterbart är dock att Broberg brukar trivas i ABB Arena och visar upp en bättre statistik borta än hemma, med två segrar, en oavgjord och en förlust som facit de senaste fyra åren.

En som verkligen har goda minnen därifrån är Adam Wijk. Förra säsongen skrevs segersiffrorna till 6–3 för Broberg, mycket tack vare ett hattrick i slutminuterna från Martin Söderberg.

– Det är en trevlig hall att spela i. Framför allt trivs vi med att spela i inomhus och planen är också lite större, där man får mycket ytor.

Hur ska ni få de regerande mästarna på fall?

– Vi behöver ta en jäkla massa poäng på slutet om vi ska ha chans på en slutspelsplats. Det är en inspirerande uppgift. Vi ska åka dit och se det som en bra möjlighet att vinna. Sen är det så klart tufft. Västerås har varit starka.

LÄS MER: Följ Västerås–Broberg här

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons