Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wildcarden nobbar – då får World cup bara tre grupper

/
  • Västerås SK besegrade Vänersborg i finalen av förra årets World cup.

Samtliga wildcards har tackat nej till World cup.
Nu kommer turneringen att spelas med bara tre grupper för första gången i cupens historia.
– Bara för oss att göra något väldigt bra av det, säger SAIK:s marknadschef Magnus Andersson.

Annons

LÄS MER: Ingen cup med känsla av "Dex" i Ljusdal

Försäsongens mest prestigefyllda turnering är bara drygt tre veckor bort. Än finns dock inget spelprogram presenterat för spelare och publik.

Nu kan Bandypuls avslöja att turneringen kommer att spelas med bara tre grupper. Det har aldrig hänt i cupens 41-åriga historia. Vanligtvis gör 16 lag upp i World cup, men till årets turnering i Göransson Arena är bara 14 anmälda.

– Det är inga wildcards från Ryssland som kan komma, men SAIK Bandy har inget med det att göra. Det är FIB (internationella bandyförbundet) som bestämmer vilka två wildcards de vill ha med och de två lagen har vi inte fått ihop i dag, säger Magnus Andersson, som även har fått nej av Kalix, Tillberga och Ljusdal – tilltänkta wildcards från Sverige.

LÄS MER: Här är lagen som gör upp i World cup

Det innebär att årets World cup kommer att spelas med två grupper om fem lag och en grupp med fyra, där ettorna, tvåorna och de två bästa treorna går vidare. Magnus Andersson medger att det inte är den bästa lösningen för cupen.

– Det ultimata för SAIK Bandy hade för ekonomin varit fyra grupper, det näst mest ultimata hade varit 15 lag. Nu är det bara 14 lag och det är bara för oss att se positivt på det och göra något väldigt bra av det, säger han.

– Men jag är inte ett dugg orolig, för det kommer bli väldigt bra bandy, fortsätter Magnus Andersson.

Däremot har marknadsföringen inför World cup fått sig en törn i och med att SAIK Bandy, som för andra året arrangerar turneringen i egen regi, inte fått klart med rätt antal lag.

– Det har blivit lite stiltje där genom att vi inte kunnat marknadsföra matcher och tider. Om vi skulle sälja supporterresor till Bollnäs och inte kan säga när de ska spela, då blir det ju inte lätt. Så marknadsföringen har blivit lidande, absolut, säger Magnus Andersson.

LÄS MER: Ljusdal säger nej till World cup

Hur ligger ni till generellt? Ni söker fortfarande funktionärer...

– Vi ligger väldigt bra till. Vi har inte suttit och rullat tummarna utan vi har haft massor med planeringsmöten och artisterna är klara. Och vi vill alltid ha in mer funktionärer i SAIK Bandy, även under seriematcher.

Magnus Andersson fortsätter:

– Det är andra året vi kör i egen regi och förra året var med väldigt gott resultat – bra cred, bra artister, bra bandy och många biljetter sålda. Vi hoppas att det ska ha smittat av sig och att de som var där förra året kanske tar med sig en kompis.

Om PR-karusellen blivit lidande, får ni vara beredda på att gå ner i publik?

– Jag tror att vi kan förvänta oss att det blir bra. De som gick förra året, jag tror att de flesta kommer att gå igen.

När släpper ni grupperna?

– I dag (tisdag) eller i morgon skulle jag tro.

 

Fotnot: Under tisdagskvällen kommunicerade SAIK Bandy ut grupperna. Se faktaruta.

Mer läsning

Annons