Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikman ratas – Lindgren öppnar för satsning på egna juniorer: "Har ett ansvar för framtiden"

/

Bollnäs trupp börjar ta form.
Efter att klubben brutit med mittfältaren Marcus Wikman är det bara Markus Ståhl och Tobias Björklund som står utan kontrakt.
– Förhoppningsvis kan vi lösa det med Markus innan påskafton och Tobbe ska jag träffa till veckan, säger klubbchefen Robban Lindgren.

Annons

På tisdagen skrev målvakten Patrik Aihonen på ett nytt kontrakt. På torsdagen kom beskedet att man bryter med mittfältaren Marcus Wikman som efter tio år får lämna moderklubben.

LÄS MER: Aihonen ska ta kampen om förstaplatsen

Men när det gäller Ståhl och Björklund är Robert Lindgren positiv.

– Vi för en dialog med Markus, det är en spelare vi vill ha kvar. Förhoppningsvis kan vi lösa det innan påskafton. Påsken är ju bandyspelarnas högtid, men vi firar med rykten och att skriva avtal. Det är ett nytt kontrakt för honom så det är små detaljer som ska lösas, säger Robban Lindgren.

LÄS MER: Trotjänaren Wikman får lämna Bollnäs

Och när det gäller anfallaren Tobias Björklund så ska man ha en träff till veckan för att prata om framtiden.

– Vi ska träffa Tobbe nästa vecka, jag träffar alla spelare efter säsongen och går igenom hur det sett ut. Antingen förlänger man eller så gör man det inte. Det är bättre att ta det när säsongen fått landa lite, säger Robban Lindgren.

Ni har en trupp som var väldigt tunn den här säsongen. Att ni släpper Marcus Wikman, är det ett tecken på att ni har spelare på ingång?

– Ja, så är det väl, eller att vi ska lyfta in egna ungdomar. Bra bandyspelare är ju alltid intressanta, men vi ska ge plats åt unga spelare på väg framåt också. Konkurrens är alltid bra, men vi har ju ett ansvar inför framtiden att släppa in yngre spelare.

Men funkar det med tanke på att klubben har rätt höga målsättningar?

– Det handlar om att vi måste hitta nästa nivå i vårt spel, men det finns ju begränsat med spelare som kanske passar in hos oss. Christian Mickelsson var det många som var tveksam till, men han fungerade jättebra och det är länge sedan vi hade en så bra anfallare i Bollnäs.

Känner du press från klubbens supportrar att presentera ytterligare profilvärvningar?

– Det är bra att folk är engagerade, men ska folk utanför föreningen bestämma vår inriktning så får vi bekymmer. Man måste ha spelare av rätt karaktär också. Det finns inte så många lediga spelare av samma kaliber som exempelvis Mickelsson.

Mer läsning

Annons