Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikman får lämna Bollnäs efter tio säsonger: "Robban tyckte jag behövde ett miljöombyte"

/

Marcus Wikman gjorde sin debut i Bollnäs som 17-åring.
Men efter tio säsonger får trotjänaren se sig om efter en ny klubbadress.
– Det är klart det känns konstigt och halvtufft, säger 26-åringen

Annons

Marcus Wikman har sedan debuten varit en spelare som krigat sig till en ordinarie plats, och gjort sig nyttig för laget som en stabil allroundspelare med sitt huvudområde i de defensiva delarna i Bollnäs spel.

Men inför säsongen 2016/2017 är hans tjänster inte längre önskade i klubben

– Jag kommer inte spela vidare med Bollnäs. Det är klart det känns konstigt och halvtufft eftersom man har haft Sävstaås som sitt andra hem sedan man var liten, säger Marcus Wikman, som fick beskedet i måndags av Bollnäs klubbchef Robert Lindgren.

– Då det blev definitivt. Robban tyckte att jag behövde ett miljöombyte för att ta ytterligare kliv. Jag hade ett plusår och han ringde innan och bröt det avtalet, så jag var lite förberedd på det. Jag hade på känn att det skulle bli så här.

Behöver du ett miljöombyte?

– Jag tycker det är en bra miljö att utvecklas i Bollnäs, men det är tuff konkurrens där jag spelat med tre bra mittfältare som jag rullat med och det har ju funkat även om det kanske inte är det bästa.

Vad händer nu?

– Nu står jag på noll och får försöka hitta en ny klubb att spela för. Jag vill ta det lite lugnt och smälta det här ett tag nu och sen får vi se vilka dörrar som öppnas. Nu är det bara att vänta och se om telefonen börjar ringa.

Mer läsning

Annons