Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westh trodde på poäng – då gled den bort efter olycklig straff

/
  • Andreas Wesths Bollnäs föll i Vänersborg efter sent avgörande.

Andreas Westh såg ut att kunna rädda en poäng för Bollnäs borta mot Vänersborg med ett frislagsmål.
Men två minuter senare fick han se Joakim Hedqvist smälla in 4–3 på straff.
– Det blir ett jättefelskär där och en kapning, säger Andreas Westh om när Ville Aaltonen olyckligt gled omkull Vänersborgs Emil Viklund.

Annons

Bollnäs mätte sig i allra högsta grad med Vänersborg på bortaplan – och kunde under vissa perioder även trycka ner sin motståndare rejält.

En tam och tempofattig första halvlek blev till en lite mer laddad andra. Med tre minuter kvar att spela petade Daniel Berlin ett frislag ute till höger in centralt till liberon Andreas Westh, som sköt 3–3-målet. Han såg där ut att rädda en skön poäng för sitt Bollnäs.

– Absolut var det så, jag visste ju att det nästan var 90 på klockan där, säger han.

LÄS MER: Helavuori redo för hetluften

Men bara två minuter efter Wesths frislagsmål så kom den situation som blev Bollnäs bokstavliga fall i den här matchen. Ville Aaltonen åkte in i eget straffområde för att hjälpa till att styra bort Vänersborgs Emil Viklund, och halkade olyckligt.

– Det blir ett jättefelskär och en kapning. Han (Viklund) bara flyger, säger Andreas Westh, som förstod att domaren inte hade annat att göra än att visa för Vänersborgs andra straff i matchen. En straff som Joakim Hedqvist satte säkert bakom Niklas Prytz, och på stopptid gjorde även Christoffer Fagerström 5–3 ur svår vinkel.

– Då var det ju kört, säger Andreas Westh, som ändå kan hitta en del som var bra trots uteblivna poäng i väst.

– Matchen blev ungefär som vi spekulerade i innan, det är surt att vi inte får med oss den där pinnen. Vi skapar ju tillräckligt för att kunna vinna faktiskt.

LÄS MER: Målvakten och måltjuven visade vägen i derbyt

Jonathan Sundberg klev in som anfallare i Bollnäs i stjärnan Christian Mickelssons frånvaro – och hade en riktigt bra chans med tio minuter kvar att spela vid ställningen 3–2 till Vänersborg. Läget kom efter en flipp, och Sundberg blev fri men skottet tog i bröstet på Vänersborgs Bollnäsfostrade målvakt David Borvall.

– Det hade ju varit roligt om han hade fått dra dit någon i dag, säger Andreas Westh.

LÄS MER: Mickelsson saknades

Hur mycket saknade ni Mickelsson?

– I dag tror jag att han saknas ganska mycket faktiskt. Det blir situationer i straffområdet där man har kort om tid, och där brukar ju han vara gubben i lådan.

Efter matchen åkte Bollnäs till Örebro för övernattning. Sedan väntar hemresa till Hälsingland under torsdagen, följt av träning på Sävstaås på kvällen. På fredagen smäller det igen – hemmaderby mot största rivalen Edsbyn.

– Vila, äta och träna, sammanfattar Andreas Westh den uppladdning som komma skall.

Bollnäs ligger nu på den sista slutspelsplatsen i elitserien som åtta – detta på samma poäng som nian Kungälv.

– Man kollar inte så mycket på serien, man vill inte det. Men jag vet väl att vi ligger där som åtta. Visst skulle vi ha haft lite fler poäng, vi har inte haft något flyt direkt. Men det är hårt jobb och att justera vissa grejer som gäller. Vi har några viktiga och härliga matcher framför oss nu, säger Andreas Westh.

Mer läsning

Annons