Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wasberg om framtiden: "Lockar att spela i en hall"

/

På måndag tar fullmäktige upp frågan om en bandyhall i Söderhamn.
Ett beslut som kan bli avgörande för Dennis Wasbergs framtid i Broberg.
– Klart det lockar att spela i en hall, säger den 34-årige målvakten inför mötet med Vänersborg.

Annons

Ett hektiskt program med tre matcher på fem dagar är avslutad. I början av veckan fick Broberg chansen att andas ut lite inför de två matcherna som återstår innan elitserien tar en paus för landskamper.

– Det är inte ofta det är så tufft med dessutom två bortamatcher och det har blivit lite långa dagar med mycket tid i bussen. Det märktes också i söndags mot Gripen. Det var många trötta skallar, säger Dennis Wasberg.

LÄS MER: Tröttkört Broberg fick sista ordet mot jumbon

För Broberg väntar Vänersborg på hemmaplan på fredag och i början av nästa vecka spelas säsongens första hälsingederby mot Bollnäs på Sävstaås. Mitt i allt kommer också kommunfullmäktige I Söderhamn att ta ett avgörande beslut om en bandyhall (väderskydd) på Hällåsen.

Något Dennis Wasberg följer med stort intresse:

– Det är klart. Man träffar också mycket med folk som frågar och är nyfikna. Hur går det? Jag pratade för bara någon dag sedan med en politiker som var positiv. Men jag är lite för luttrad för att ropa hej än, speciellt efter vad som hände i Bollnäs.

Hur kommer du att följa det?

– Jag hoppas att det sänds någonstans. Det kommer att bli jättespännande. Det har aldrig varit närmare än nu och är en riktig ödesfråga.

Dennis Wasberg skrev inför säsongen 2013/2014 ett tvåårskontrakt med Broberg som går ut till våren. Vad som händer sedan? Det vet han inte ens själv i dag.

– Vi har fått barn och det är förstås lite sådana saker som påverkar. Men klart det lockar att spela i en hall och det kan få mig att satsa vidare i några år.

Bortsett från några lag är det en mycket jämn elitserie hittills. Det skiljer inte mycket mellan lagen och både åttan Broberg och sjuan Vänersborg står på nio inspelade poäng.

– Känslan i laget är bra. Sen är det någon match som vi borde ha gjort några fler mål. Men i stort har tagit de poäng vi ska. Även spelmässigt anser jag att vi är lite bättre jämfört med förra säsongen.

Hur är det att möta Vänersborg?

– Det brukar alltid vara jämna och tuffa matcher. Det är ett lag som vi vill spöa och framför allt på hemmaplan. En viktig match för oss, säger Dennis Wasberg.

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

LÄS MER: Tabellen i elitserien i bandy

Mer läsning

Annons