Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa överlägset utan att glänsa: "Det hackar titt som tätt"

/

Villa Lidköping var överlägset i premiären mot Sirius.
Laget avgjorde på en sprudlande kvart – och för Lars Fall var det som vanligt en speciell känsla att komma till Studenternas.
– Jag spelade ju sju säsonger här, så det är som att komma hem, säger han.

Annons

Det var två lag med tveksamma försäsonger som möttes på Studenternas. Men efter premiärmatchen så går det att konstatera att Villa på halvfart faktiskt är ett par nummer större än Sirius.

Det tog en kvart att avgöra matchen. Efter mål från Martin Karlsson och David Karlsson satt Villa med ett kompakt grepp och kunde till slut vinna med 4–1. Men Sirius lagkapten Johan Jansson Hydling var ändå på nåt sätt rätt nöjd.

– Ja, vad ska man säga, jag tycker vi gör en gedigen insats, det var nog inte många som trodde på bara 1-4 hemma mot Villa. Det är väl spets som saknas, säger han.

Det enda han var irriterad över var Villas 3–1 och 4–1.

– (Johan) Esplunds sista studsar ju på allting innan den går in, och Daniel Anderssons 2–0 är bara för dåligt att vi släpper in. I övrigt har de inte mycket. Vi kommer få leva mycket på vår defensiv i vinter, säger Jansson Hydling vars Sirius direkt går in i ett avgörande skede med matcher mot Kungälv, Kalix och Gripen.

LÄS MER: Esplund lättare – men orolig

– Det är en jätteviktig period och vi går in med en bra känsla.

För Villa väntar en minst lika frän fortsättning för att direkt få hugg på topp fyra i tabellen. Först ut är Västerås på fredag.

– Det är stabiliteten i spelet som måste upp nu, det hackar lite titt som tätt. Vi får sträva efter att spela som första kvarten när isen är bra, säger Lars Fall, som inte kommer följa med Villas buss hem till Lidköping.

TV: Se Leo Hägglunds snabbanalys från Studenternas

För efter sju säsonger med Sirius har han byggt upp ett stort nätverk i Uppsala, och på läktaren under premiären satt gamla lagkamrater som Pierre Roos, Andreas Eskhult och Alexander Mayborn

– Det är som att komma hem, halva det gamla laget var här i dag så vi ska träffas nu, jag blir kvar över helgen så det ska bli roligt. Det är ju en vecka till nästa match, säger Lars Fall.

LÄS MER: Samtliga resultat från premiäromgången

Mer läsning

Annons