Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans lag: "Han är landets kanske mest förbannade försvarare"

Här är Veckans lag för fjortonde gången.
Bakom uttagningen står Bandypuls Christoffer Million och Rikard Bäckman – med hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Erik Persson, Edsbyn (2)

Hade inte Erik Persson storspelat som han gjorde hemma mot Vetlanda så hade sannolikt Edsbyn åkt på däng i den där matchen. Frilägesräddningen på Patrik Johanssons avslut lär sent glömmas. Edsbyns unge målvakt stod även för fler avgörande räddningar i matchen. Borta mot Hammarby tidigare under förra veckan hade han inte hemskt mycket att göra.

 

FÖRSVAR

Jonas Nygren, Broberg (1)

Brobergs karaktärspelare, som aldrig spelat bandy någon annanstans än hos Söderhamnslaget, var tillsammans med femmålsskytten Martin Söderberg bäst på isen när Broberg slog Kungälv stort hemma på Hällåsen. Nygren kan användas både som halv och mittfältare – i den här matchen var han halv och bemästrade en svårspelad is med fina lyft.

Olov Englund, Kalix (4)

Skridskoeleganten som bär nästan hela Kalix på sina axlar. Fick plats i VM-truppen till sist – och lär knappast göra bort sig i Uljanovsk med sin gigantiska rutin. Senaste veckan i elitserien, då? Jo, Olov Englunds Kalix skickade Broberg till tidigt vila (?) efter seger i Relitahallen. Var sedan chanslös borta mot VSK, men hämtade till sist igen mot Tillberga och fick med sig ett kryss. Englund fick tre poäng med sig från 4–4-matchen, då han sopade fram tre hörnor som Kalix nätade på. Men det ska ju göras, det också...

Martin Andreasson, Villa Lidköping (3)

Villa Lidköping har släppt in minst mål i elitserien när bara tre omgångar återstår. En stor del bakom succén stavas Martin Johansson, som dock har god hjälp av sina försvarskollegor. Som Martin Andreasson, till exempel. Stänger för det allra mesta igen sin högerkant tillsammans med Lars Fall och är bland mycket annat en riktig energispelare. Kanske landets mest förbannade försvarare vid insläppta mål.

Emil Viklund, Vänersborg (4)

Nobbad till VM i mördande konkurrens om ytterhalvspositionerna, men Emil Viklunds tid kommer – var så säker. Driver på i ett Vänersborg som visserligen inte gjort bort sig resultatmässigt på slutet men som har mer att ge i spelet. Stod för ett mål och en assist i svängiga mötet med Bajen och var överlag planens kanske främste spelare. En av landets mest kraftfulla spelare när ytorna ges.

 

MITTFÄLT

Tobias Holmberg, Västerås SK (1)

Under delar av fjolåret kunde det höras en del kraxanden om Tobias Holmbergs kapacitet, men vilken säsong han går mot nu. VSK dammade in totalt 18 mål borta mot Sirius och hemma mot Kalix under den gångna veckan. Tobias Holmberg stod för fyra mål och fyra assist – bara en poäng (mål på hörna) efter fast situation. Blir mittfältare här trots att han numera spelar som anfallare.

Daniel Berlin, Bollnäs (5)

Han prenumererar mer eller mindre på en plats i detta lag nu, "världens bäste tvåvägsspelare" Daniel Berlin. Stor i vanlig ordning i de senaste matcherna, särskilt hemma mot Villa i fredags. Missade visserligen Bollnäs åttonde raka straff, men räddades av att Christian Mickelsson fipplade in ribbreturen. När segermatchen (5–4) var över hade Berlin ändå skrivit in sig två gånger i målprotokollet. Pass på båda? Per Hellmyrs, så klart.

Johan Löfstedt, Vetlanda (4)

En av bandy-Sveriges mest eleganta spelare med sin fart (utväxlingen!) och klubba. Många pratar om att Vetlandas framgångar i mångt och mycket bygger på Löfsteds och Jocke Anderssons spel. Mycket rätt ska dom nog också ha i det. Löfstedt var en gigant när SAIK slogs tillbaka hemma, han sköt bland annat 5–2-målet från distans. Borta mot Edsbyn följde han upp med ett nytt kanonskott för 1–0 tidigt i matchen, och var mästerlig åtminstone i den första halvleken. Given VM-spelare. Jajamän.

 

ANFALL

Oscar Wikblad, Edsbyn (1)

Förra veckan var det en av Vetlandas "gallerpojkar" som var med i veckans lag – mittfältaren Martin Landström. Den här veckan tas Edsbyns junior Oscar Wikblad med. Han satte karriärens första elitseriehattrick hemma mot just Vetlanda, varav ett mål var minst sagt speciellt...

Martin Söderberg, Broberg (4)

Var med i 25-mannatruppen till VM, men ratades förra veckan när den slutgiltiga truppen togs ut. Samma dag torskade Broberg mot Kalix och tappade därmed slutspelschansen. Men hemma mot Kungälv gav Söderberg svar på tal, då fem av de sex Brobergsmålen kom från hans klubba. Har gjort nästan hälften av Brobergs mål den här säsongen, Martin Söderberg är trea i skytteligan på 42 mål. Har ett år kvar på kontraktet i Broberg, men visst sneglar väl topplagen på honom...?

Christoffer Edlund, Sandviken (5)

Fem (!) mål på tio och en halv minut (!) gjorde han, Christoffer Edlund, hemma mot Tillberga. Två mål till i andra halvlek gav totalt sju – tangerat säsongsbästa i elitserien den här säsongen. Stod han i 1.10 på att vinna skytteligan innan säsongen så är vi väl nere på 1,001 i liveodds på detta nu när tre matcher återstår att spela. En världsanfallare i bandysporten.

 

VECKANS TRÄNARE

Joakim Forslund, Bollnäs (2)

Bollnäs har nio raka segrar sedan annandagsderbyt mot Edsbyn och har inte förlorat på tolv matcher. Av 33 poäng på 23 matcher har 22 tagits i de senaste tolv. Ni ser, Jocke Forslunds facit sedan 3–5-förlusten borta mot Vänersborg den 9 december är odiskutabelt. Om det fanns frågetecken kring Bollnästränaren under säsongsstarten har de rätats ut till utropstecken vid det här laget.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons