Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffaste utmaningen hittills för Edsbyn – då gör Frid comeback efter skada

/
  • Hans Andersson och Edsbyn har sju raka hemmasegrar i elitserien.

Edsbyn har varit oslagbart på hemmaplan den här säsongen.
Nu väntar den tuffaste utmaningen hittills – annandagsderbyt mot Bollnäs.
– Det är det väl, de är ju tippade som en av favoriterna, säger Hans Andersson.

Annons

Sju raka segrar har det blivit hemma i Svenska Fönster Arena. Ett facit som Hans Andersson gärna vill utöka till åtta. Ett positivt besked är att mittfältaren Martin Frid är på väg tillbaka igen efter skada.

– Jag trappar upp träningen successivt under veckan och jag räknar med spel på Annandagen. Det har hela tiden varit målet, det är en av säsongens höjdpunkter och det ska man inte sticka under stol med, säger Martin Frid, som fick en bristning i höftböjaren på träning förra måndagen.

Chatta med Bandypuls under annandagsderbyt – från klockan 12.30.

Han kommer i alla fall bli ett välkommet tillskott till ett Edsbyn som på Annandagen ställs mot ett formstarkt Bollnäs. Men de möter seriens bästa hemmalag.

– Vi har fått ett bättre spel hemma än borta och vi är trygga där vi känner igen oss. Vi hade full kontroll i första halvlek i förra matchen, men är riktigt dåliga i andra halvlek. Men det är inte bara vi som är dåliga utan motståndaren gör ju sitt också för att göra oss sämre, säger Hans Andersson.

Edsbyns veteran gör sin 17:e säsong i A-laget och ser fortfarande fram mot Annandagsderbyt, även om det kanske inte innebär samma laddning som tidigare.

– Annandagen känns fortfarande speciell, men mer tidigare kanske när det kunde vara 8 000 på matcherna. Men det kommer bli otroligt roligt, säger han.

Martin Frid däremot befinner sig i ett skede av karriären där det här derbyt är en av säsongens absoluta höjdpunkter. Men i laddningen så kommer inte julfirandet bli lidande.

– Jag tycker man ska äta jättemycket mat. Det är sockret man får passa sig för, man får vräka lagom helt enkelt, säger Martin Frid.

Läs även: Hellmyrs längtar "hem" till Edsbyn – trots turbulensen efter derbyt på Sävstaås

Bollnäs spelade i tisdags, ni har varit lediga sedan i fredags. Vad betyder det?

– Det är skönt att vara ledig, och få några dagar med träning, det blir lite lidande när det är mycket matcher, säger Hans Andersson.

Hur är den egna formen?

– Det har känts bra i många matcher, jag har blivit jämnare än vad jag brukar vara.

Läs även: Hellmyrs sågade sina gamla fans – nu svarar Red Farmers: "Det är utagerat"

Mer läsning

Annons