Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre debutanter i Veckans lag: "Nu går det inte att blunda längre – han ska med"

/
  • Andreas Westh och Niklas Prytz är två defensiva pjäser i ett tätt Bollnäs. Båda belönas med en plats i Veckans lag.

Här är Veckans lag för femtonde gången.
Bakom uttagningen står Bandypuls Rikard Bäckman och Andreas Tagg – som vanligt med hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Niklas Prytz, Bollnäs (1)

Målvakten Prytz, som i samband med Bollnäs hyperform har blivit uttalad etta mellan stolparna, har varit med så många gånger i diskussionen. Nu går det inte att blunda längre – han ska med i Veckans lag! Fick efter några riktigt vassa räddningar nästan hålla nollan hemma mot Vetlanda (seger 4–1). Dessförinnan släppte han bara in två på "Zinken" när Bollnäs körde över Hammarby med 7–2. Ett lag som ska gå långt måste ha en bra målvakt. Det har Bollnäs just nu.

 

FÖRSVAR

Hans Andersson, Edsbyn (4)

Bäst i ett underpresterande svenskt VM-lag. Kom hem från Uljanovsk och fortsatte visa storform. Genomgående bäst i Edsbyn hela säsongen också – Hans Andersson lär behöva överträffa sig själv i ett kommande slutspel dit Edsbyn bjudits in lite med armbågen... Hans Andersson sitter på en av elitseriens finaste händer och klubba.

Martin Andreasson, Villa Lidköping (4)

Inför den sista omgången är det Villa Lidköping som har släppt in minst mål (75) i elitserien. Lika stor general som liberon och landslagsspelaren Martin Johansson är Martin Andreasson. Gjorde en oerhört bra insats mot VSK senast, när Villa bara släppte in två mål mot det lag som gjort näst flest i serien. Högersidan är stängd hos Villa – Martin Andreassons sätt att vara aggressiv och spela på gränsen ligger till grund för detta.

Andreas Westh, Bollnäs (3)

Bollnäs har alltså elva raka segrar nu – och avslutar borta mot Tillberga. Givet är att mycket handlar om Per Hellmyrs och Daniel Berlin, men man har också en världslibero i sitt lag. Andreas Westh styr Bollnäs försvarsspel med auktoritet och respekt. Fanns det kritiker i början av säsongen lär 38-åringen från Västansjö ha tystat dem nu...

Olov Englund, Kalix (5)

Kapten och grundbult i det Kalix som helt plötsligt har skakat liv i kampen kring kvalstrecket. Mot Sirius innebar hans enda misstag förvisso ett baklängesmål – men i övrigt var Englund prickfri och ledde sitt Kalix på det sätt vi är vana vid. När Kalix sedan tog andra raka segern mot Gripen var han åter igen en av de mer framträdande spelarna i laget. Landslagsmannen är ovärderlig för sin moderklubb.

Patrik Johansson, Vetlanda (1)

Vi vet att den tidigare halven spelar på mitten i Vetlanda. Men i det här laget får den skridskostarke Johansson kliva ut på kanten. Var lysande när Vetlanda besegrade Vänersborg, i en match där han själv svarade för ett hattrick. Mot Bollnäs gjorde hela Vetlanda en slätstruken figur, dock med Patrik Johansson som en något mer utstickande spelare.

 

MITTFÄLT

Per Hellmyrs, Bollnäs (6)

Alla vet vilken nivå Per Hellmyrs håller som bandyspelare. Men det häftiga är att han gör det match efter match; Hellmyrs sätter rytm och ton i Bollnäs spel med spelskicklig dominans som en orkesterledare. Frågan är väl när han inte ska vara med i veckans lag?

Magnus Muhrén, Villa Lidköping (1 – och 2 som tränare)

Nej, en av de stora mästarna någonsin i bandysporten dominerar väl kanske inte isen när han är tillbaka efter två säsongers frånvaro. Men att han gör mål i trettonde minuten i comebacken... då snackar vi nästan mystik, alltså. Lurade ett gäng Brobergsspelare och satte 1–1-målet i fredags i Sparbanken Lidköping Arena. Lär väl med största sannolikhet hitta in bättre och bättre i takt med att kroppen hittar tempot igen.

Daniel Mossberg, Sandviken (3)

Bäst på isen när SAIK slog Edsbyn på söndagen. Mossberg var mäktigt drivande när bortalaget gick fram till 3–1 i den första halvleken och på så vis grundlade segern. Han blir inte yngre, Mossberg, men kvalitén avtar knappast...

 

ANFALL

Christian Mickelsson, Bollnäs (2)

Målmaskinen i elitseriens hetaste gäng – fyra mål på de två matcherna efter VM-uppehållet har Mickelsson svarat för. Mannen som ska förvalta Hellmyrs passningar till mål, och Mickelsson är allt som oftast på rätt plats.

Joakim Hedqvist, Vänersborg (3)

Vad vore Vänersborg utan Joakim Hedqvist? Tja, ganska många mål fattigare i alla fall. Bästa målskytten efter VM-uppehållet, med sina sex mål på tre matcher. Tre spelmål, två på hörna och en straff. Ganska typisk Hedqvist-utdelning. Rutinerad skyttekung som bara fortsätter att leverera – 42 fullträffar hittills den här säsongen.

 

VECKANS TRÄNARE

Mats Rönnqvist, Kalix (1)

En urstark forcering i slutminuterna mot Vänersborg. Och dubbla segrar mot Sirius och Gripen. Det har gett Kalix fem poäng av sex möjliga efter VM-uppehållet. Och helt plötsligt har Mats Rönnqvists gäng allt i egna händer inför den sista omgången. Seger mot Kungälv – och Kalix säkrar kontraktet och undviker kval.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

Veckans lag – fjortonde uttagningen

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons