Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarfrågan fortsatt oklar i Edsbyn – som hoppas på spetsvärvning

Edsbyn har ännu inte klart med huvudtränaren Thomas Liw inför nästa säsong. Men klubbens ambition är att behålla honom. – Vi jobbar på en lösning likt den i fjol, säger sportchefen Stefan Karlsson, som öppnar för att värva spetskvalitet.

Annons

Kalendern visar mitten av april och Edsbyn står fortfarande utan klar ledarstab inför kommande säsong. Men enligt Stefan Karlsson handlar det inte om att huvudtränaren Thomas Liw är på väg bort. Dialogen mellan parterna pågår och bara formaliteter återstår enligt Edsbyns sportchef.

– Vi har vår plan klar. Det är inte klart än, men vi jobbar på en lösning likt den i fjol.

Er ambition är alltså att Thomas Liw blir kvar som huvudtränare?

– Det är vår ambition.

Ligger bollen hos honom?

– Det känns som att vi är ganska överens. Han har varit bortrest i några veckor och har precis kommit hem. Det är en formsak för att få till det. Vi tyckte att det funkade väldigt bra i fjol och jobbar för det igen.

Thomas Liw. Bandypuls har sökt tränaren utan framgång.

Sedan tidigare är det klart att Ola och Hasse Johansson, precis som i fjol, kommer att ingå i ledarstaben. Men som med Thomas Liw är det fortfarande oklart kring assisterande tränaren Magnus "Kuben" Olsson.

– Han är vidtalad i frågan och ambitionen är att han blir kvar, säger Stefan Karlsson.

Edsbyn har ännu inte säkrat något nyförvärv under våren, men för att Stefan Karlsson ska vara tillfreds inför nästa säsong behöver truppen förstärkas.

– Vi har fortfarande ett antal bollar i luften om man säger så. Redan inom en snar framtid hoppas jag att det händer grejer, säger han.

Ett hett namn som det har spekulerats om är Christoffer Fagerström. Stjärnan har redan bekräftat att han lämnar IFK Vänersborg. Han har själv förnekat kontakt med Edsbyn och det styrks av Stefan Karlsson.

– Fagerström har vi, som han sa själv, inte varit i kontakt med. Sedan är det en jätteduktig och lovande spelare på många sätt, men i det här fallet har vi inte haft kontakt med honom.

LÄS MER: Så är kontraktsläget i alla elitserieklubbar

I dagsläget har Edsbyn tolv spelare under kontrakt till nästa säsong. Mattias Andersson, Mattias Larsson, Henrik Karlström och Edward Sigfridsson står utan avtal.

– Vi behöver ha in ett antal spelare i truppen, men vi håller på med redan befintliga också. Vi får se vad det slutar med. Det kommer skrivas in några till inom kort, kanske redan i dag kan det bli en hint om någon.

Om Edsbyn värvar ska det handla om spetsspelare och inte truppbreddare, enligt Stefan Karlsson.

– Det är spets vi söker utifrån i första hand. Vi har önskemål om att få till något där och det jobbas hårt, säger han, och hoppas samtidigt att ryggskadade Joel Edling ska bli som ett nyförvärv till nästa säsong.

– Han fick i princip hela säsongen spolierad och säsongen innan tog han hem assistligan. Där finns det att hämta, det är bara att hålla tummarna att det håller.

LÄS MER: Joel Edling hoppfull om fortsatt elitseriespel

Mer läsning

Annons