Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tippat toppmöte i Västerås – här är Bandypuls guide inför onsdagens matcher

Sex matcher spelas i elitserien på onsdagskvällen. Här är Christoffer Millions guide och tips.

Annons

VILLA LIDKÖPING–TILLBERGA

När: 18.00.

Var: Sparbanken Lidköping Arena.

Villas tre senaste matcher: 6–2 (b) Sandviken, 1–3 (h) Edsbyn, 6–3 (b) Vänersborg.

Tillbergas tre senaste matcher: 2–5 (b) Västerås SK, 2–8 (h) Hammarby, 4–9 (b) Vetlanda.

Analys: Det här är matchen som en hemvändande Zlatan Ibrahimovic flyttade. Det är också matchen som Villa Lidköping, som på ett imponerande sätt slog SAIK i förra omgången, förväntas vinna klart mot ett Tillberga som släpper in väldigt mycket mål. Rasmus Eriksson i bortalagets mål har storspelat förr och kommer att göra det igen, men här känns Tillberga chanslöst mot ett hemmalag som ser ut att mena allvar den här säsongen. Villas nya fans på läktarna lär inte bli besvikna.

Tips: 8–3.

 

HAMMARBY–VETLANDA

När: 19.00.

Var: Zinkensdamms IP.

Hammarbys tre senaste matcher: 8–2 (b) Tillberga, 6–6 (h) Sandviken, 4–7 (b) Edsbyn.

Vetlandas tre senaste matcher: 7–4 (h) Kalix, 9–4 (h) Tillberga, 5–3 (h) Edsbyn.

Analys: Hammarby har, som vanligt, inlett elitserien lite upp och ner. Nu möter Bajen ett Vetlanda som vunnit fem av sju matcher, men här ska man vara på det klara med två saker: 1) Smålandslaget har redan spelat fem hemmamatcher och vunnit samtliga. 2) Bortaspelet har däremot varit uselt – med 2–12 mot SAIK och 2–7 mot Vänersborg. Ändring här känns inte troligt mot ett hemmastarkt Hammarby. SMHI rapporterar om regn och en del vind i Stockholm på onsdagskvällen. Besvärliga förutsättningar lär inte gynna ett "innelag" som lever mycket på omställningsspelet.

Tips: 5–3.

 

KALIX–EDSBYN

När: 19.00.

Var: Kalix IP.

Följ matchen på Bandypuls: Tv-sändning med start 18.50.

Kalix tre senaste matcher: 4–7 (b) Vetlanda, 2–5 (b) Vänersborg, 2–5 (h) Bollnäs.

Edsbyns tre senaste matcher: 5–4 (h) Kungälv, 3–1 (b) Villa, 7–4 (h) Hammarby.

Analys: Kalix hackar och knappt något ser ut att kunna stoppa Edsbyn i dagsläget, även om Kungälv länge såg ut att vinna i Svenska Fönster Arena senast. Två lag med vitt skilda formkurvor möts på Kalix IP och naturligtvis är Edsbyn favorit här. Och även om Jonas Edling och gänget mest troligt löser två nya poäng i norr infinner sig känslan att Kalix kan vara moget att slå tillbaka. Efter fem raka nederlag för hemmalaget utfärdas en liten skrällvarning. Med sex matcher på kvällens meny ska det väl ritas in ett kryss någonstans också...

Tips: 4–4.

 

SIRIUS–VÄNERSBORG

När: 19.00.

Var: Studenternas IP.

Följ matchen på Bandypuls: Tv-sändning med start 18.50.

Sirius tre senaste matcher: 3–11 (b) Bollnäs, 3–4 (h) Broberg, 2–6 (b) Västerås SK.

Vänersborgs tre senaste matcher: 5–2 (h) Kalix, 1–6 (b) Kungälv, 3–6 (h) Villa.

Analys: Sirius kraschade på Sävstaås senast och det ser tyvärr rätt eländigt ut för Uppsalalaget. Här kan man dock hämta inspiration i att det är ett högst ojämnt Vänersborg som gästar Studenternas. Poängchans finns för hemmalaget, men den känns inte jättestor. Vänersborg ska och bör vara mycket bättre här. Sirius möjlighet kan vara vädret som ser ut att bjuda på både regn, snö och vind i kväll.

Tips: 2–5.

 

KUNGÄLV–SANDVIKEN

När: 19.00.

Var: Skarpe Nord.

Kungälvs tre senaste matcher: 4–5 (b) Edsbyn, 6–1 (h) Vänersborg, 3–6 (b) Bollnäs.

Sandvikens tre senaste matcher: 2–6 (h) Villa, 6–6 (b) Hammarby, 6–7 (Tillberga).

Analys: Först vräkte Kungälv omkull Vänersborg och sedan var man ytterst nära att sno poäng i Edsbyn – utan Micke Lindberg och Ted Skoglund dessutom. Verkar onekligen som att Ari Holopainen och hans jättetrupp (störst i elitserien) lär störa fler tippade topplag den här säsongen. Kanske kan ett Sandviken med tveksam form vara i riskzonen som första bortalag på Skarpe Nord den här säsongen? Möjligen, men nej – efter bara en poäng på tre matcher känns det troligt att det är för SAIK att vinna igen.

Tips: 3–7.

 

VÄSTERÅS SK–BOLLNÄS

När: 19.00.

Var: ABB Arena.

Följ matchen på Bandypuls: Tv-sändning med start 18.50.

Västerås SK:s tre senaste matcher: 5–2 (h) Tillberga, 6–3 (b) Broberg, 10–2 (b) Gripen Trollhättan.

Bollnäs tre senaste matcher: 11–3 (h) Sirius, 5–2 (b) Kalix, 6–3 (b) Kungälv.

Analys: Kvällens hetaste möte mellan två lag som förväntas gå långt i vinter. VSK har tuggat i gång efter sin halvtrötta inledning och har fem raka segrar nu. I kväll gästar ett Bollnäs som också inledde elitserien svagt, men som fått ordning på grejerna på senare tid. Krossade Sirius senast och det var inte i går som Bollnäs gjorde elva mål framåt. En spännande kvartsfinalrepris väntar med VSK som naturligt tippad vinnare, men där Bollnäs möjligtvis kan hota om drivande stjärnduon Hellmyrs och Berlin är på bästa spelhumör. Hur än det är så är VSK given favorit på förhand.

Tips: 6–4.

 

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning

Annons