Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk självkritisk efter kvartsfinalen – nu går kontraktet ut: "Vet inget om framtiden"

/

Han var en av Edsbyns bästa spelare under en stundom rätt tuff säsong.
Men det är slutet på Sävstaås i måndags som gnager i Jocke Svensk.
– Vi gör en bra match tills jag gör bort mig i 89:e minuten, vi hade haft chansen annars, säger försvarsspelaren vars kontrakt med Edsbyn nu går ut.

Annons

Edsbyns trupp var tunn redan innan säsongen började. Och när laget drabbades av en hel del skador så var det i grevens tid, för att vara Edsbyn, som man grejade en slutspelsplats.

Att laget skulle kunna hota Bollnäs som man gjorde i kvartsfinalen var det nog inte så många som trodde.

LÄS MER: "Vi gav oss själva chansen ändå"

– De flesta trodde väl på 3–0 i matcher till Bollnäs, överlag gör vi ju det bra. Vi gör en dålig serie men ett bra slutspel, även om vi inte räckte ända fram, säger försvarsspelaren Jocke Svensk, som tillsammans med Hans Andersson hör till lagets absolut bästa spelare den här säsongen.

SE ÄVEN: Bilderna från kvartsfinal 5

Men rent krasst så var det ett misstag från Svensks sida som förstörde för Edsbyn på Sävstaås i måndags i den femte och avgörande kvartsfinalen. Han drällde med bollen, något som Bollnäsforwarden Oskar Olsson uppfattade, stal bollen och hängde dit det avgörande 4–2-målet.

– Det är tungt och känns fortfarande surt. Vi gör en bra match fram till den 89:e minuten då jag gör bort mig totalt och sabbar för laget. Vi hade haft chansen annars, säger en Jocke Svensk självkritiskt.

SE ÄVEN: Liw tvekar om fortsättningen

Han ratades i sista stund i det VM-lag som bara tog brons i Uljanovsk. Sannolikt var han en av de absolut sista som valdes bort. Nu går 24-åringens kontrakt med Edsbyn ut.

Obekräftade uppgifter gör gällande att IFK Vänersborg, som åkte ut i tre raka matcher i sin kvartsfinalserie mot VSK, vill värva Svensk – som dock själv är väldigt återhållsam i sina kommentarer gällande detta.

– Jag ska fortsätta spela ett tag till, det vet jag...

– Nej, men jag vet inte vad jag ska säga. Det är rätt lugnt nu på den där fronten, men ska väl ta tag i det nu snart.

Vad krävs för att du ska stanna i Edsbyn då?

– Vi har ju nyss spelat klart säsongen och det har ju varit full fokus på den med tuffa matcher hela tiden. Så just nu vet jag inget om framtiden.

SE ÄVEN: Höjdpunkter från den avgörande kvarten på Sävstaås

Mer läsning

Annons