Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk efter segern i Lidköping: "Extra skönt när de själva tycker att de är favoriter"

/
  • Jocke Svensk var en gigant i Edsbyns försvar tillsammans med mittbackskollegan Daniel Välitalo.

Edsbyn hade inte vunnit i Lidköping sedan 2011.
Nu är den trista sviten historia.
– Det är skönt att få med sig en seger, vi tyckte det var dags, säger mittbacken Jocke Svensk, som var en gigant i 3–1-segern mot Villa.

Annons

Med en i det närmaste perfekt defensiv grundlade Edsbyn för en offensiv som ständigt hotade och gav jättelägen mot Villas målvakt Jesper Thimfors.

Och frånsett sista tio minuterna i den första halvleken och en period i den andra så hade Edsbyn väl så mycket av spel och kontroll som hemmalaget.

– Vi gjorde en grym match, det är jämnt och vi gör nog seriens bästa match tycker jag, säger Jocke Svensk, som från sin mittbacksposition fick se sitt lag leverera på hög nivå.

– Jag tycker att vi har bra koll på dem och inte släpper till chanser och vi skapar mer än dem som det känns. Det kändes gediget över hela banan och för mig kändes det riktigt bra.

Är du förvånad över att Villa skapar så lite?

– Ja, de skapade ingenting, jag är lite förvånad att de inte kunde skapa några fler chanser, det kändes lugnt även när de tryckte på i slutet.

LÄS MER: Stormatch i mål av Erik Persson

Edsbyn hade de bästa chanserna i den första halvleken men fick bara med sig 1–1 in i paus sedan Jonas Edling kvitterat matchen i den 40 minuter med ett mäktigt skott från 30 meter. I andra radade laget upp lägen, men det var först efter 84 minuter som ett långt lyft friställde Mattias Hammarström som kunde överlista Thimfors för 2–1.

LÄS MER: Bandypuls listar sämsta och bästa i elitserien

Villa krigade frenetiskt för en kvittering, men i stället kunde Edsbyn i en omställning på tilläggstid avgöra när Jonas Edling fastställde 3–1.

– Det var skönt, då kände man att det var klart. Det är extra skönt också att slå dem borta, särskilt när de själva tycker att de är favoriter, säger Jocke Svensk.

Segern var Edsbyn första på bortaplan – och det var Villas första förlust den här säsongen.

– Alltid kul att ligga med där uppe och visa alla förståsigpåare att vi är bra, säger Jocke Svensk, som nu får blicka fram mot lördagens möte hemma mot säsongens skrällgäng Kungälv.

– Hemma är vi råstabila och starka, men Kungälv är bra och vi är varnade efter deras matcher hittills.

LÄS MER: Så ser det ut i elitserien just nu

Mer läsning

Annons