Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked på Zinkensdamm när Edsbyn knäckte Hammarby: "Vi håller hög nivå hela vägen"

/

Det var den perfekt genomförda bortamatchen.
Och ett styrkebesked som visar att Edsbyn är tillbaka på allvar.
– Det känns som om det var i dag det lossnade för oss, vi håller hög nivå hela vägen, säger Jocke Svensk efter 5–2 mot Hammarby.

Annons

Med Hammarbymatchen inräknad så har Edsbyn släppt in 10 mål de senaste fem matcherna.

Och när det lossnade offensivt på Zinkensdamm så kom också säsongens tyngsta bortaseger. Eller, näst tyngsta, om vi får tro Jocke Svensk...

– Ja, perfekt vet jag inte om den var. Men den var jämn och bra och vi håller en hög nivå hela vägen. Villa borta var ju rätt bra också, men sen är det nog den här som är bäst, säger han.

Hammarby spelade bra matchen igenom, men i avsaknad av Adam Gilljam och Johan WIlles, var det ett hemmalag i total avsaknad av spets. Raka motsatsen till Edsbyn som var i det närmaste 100 procentigt.

– Det känns som om det är i dag det lossnade, vi får med stora delar av vårt spel och vågar trycka mer och spelar varierat. Det var en rolig match att spela, den roligaste på länge, säger Jocke Svensk, som fick se sitt lag gå till en tidig 2–0-ledning efter mål av Mattias Hammarström och Jonas Edling (straff).

Hammarby reducerade lite turligt efter 35 minuter och satte sedan tung press mot Edsbyn. Men då fick Jonas Edling läget och pricksköt 3–1. Ett blytungt mål strax innan paus som Hammarby aldrig kunde svara på.

En kvart in på andra halvlek så gjorde Oscar Wikblad 4–1 efter ett massivt tryck mot Patrik Hedberg i Hammarbymålet, och när Mattias Andersson fick in 5–1 i minut 70 var det ridå Hammarby.

Efter matchen gick det att ta på den stämning av lättnad som spred sig ur Edsbyns omklädningsrum.

– Helt klart, vi har varit på gång de senaste matcherna utan utdelning. Vi har känt oss pressade, i alla fall jag. Men nu har vi det i egna händer och vi ska ta oss till slutspel. Vi har några poäng och bra målskillnad, säger Jocke Svensk.

KRÖNIKA: Så slutar elitserien - enligt Zocke

För hans del så blev insatsen mot Hammarby ett bra svar på petningen ur VM-truppen då han inte kom med i den 18-mannatrupp som ska till Uljanovsk.

– Fast vi har varit knackiga defensivt de när säsongen... förutom de senaste fem matcherna. Fortsätter vi på den här vägen så kommer vi nog gå in i slutspelet med bra känsla, vi är på uppåtgående och blir så klart stärkta av det här, säger Jocke Svensk.

Och det skickar ut signaler till de andra lagen i serien, eller hur?

– Det är viktigt att visa de andra lagen att vi inte är någon slagpåse och det är vi inte. Så nu blir det en viktig match hemma mot Vetlanda, det är ju skönare att komma femma än åtta i tabellen.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons