Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffdebutanten Öhrlund om målvaktens psykningar: "Det vara bara att stänga det ute"

/

Brobergs straffskytte har inte fungerat felfritt den här säsongen.
Så när det var dags för straffslag mot Vänersborg skickade man fram en debutant i sammanhanget.
– Min första straff någonsin i elitserien, så det var skönt att få det förtroendet, säger Jesper Öhrlund.

Annons

Broberg och straffar har inte riktigt gått ihop den här säsongen. Inför matchen mot Vänersborg hade laget bara gjort mål på tre av åtta försök.

Så när läget kom vid underläge 3–4 skickade man fram någon som aldrig tidigare hade slagit en straff i elitserien – Jesper Öhrlund.

Han tackade för förtroendet och satte bollen högt i nät bakom målvakten David Borvall, som dessförinnan hade försökt störa straffdebutantens nerver.

– Haha, det var lite kommentarer på vägen fram till bollkorgen, men det vara bara att stänga det ute. Sen var det bara att vänta på signalen och trycka dit den, säger Öhrlund.

Kommer du att få fortsätta skjuta straffar nu?

– Som det ser ut nu så är det väl så. Min första straff någonsin i elitserien, så det var skönt att få det förtroendet.

Han hade stor del i att Broberg lyckades vända på 0–4-underläget, och till slut få med sig en poäng från matchen. Jesper Öhrlund satte nämligen även reduceringen. Ett mål som i liverapporteringen beskrevs som ett konstmål och någonting extra.

– Vadim (Arkhipkin) slår fram bollen på ytan och jag åker ikapp bollen, men når den inte riktigt. Jag får slå med en hand, jag har en försvarare i ryggen samtidigt. Men jag ser att Borvall är på väg ut mot mig, så det var bara att chansa och chippa den över honom.

De två målen innebär att Jesper Öhrlund är uppe i totalt sju mål den här säsongen, och med den siffran är anfallaren tredje bäst i Broberg, bakom skyttekungen Martin Söderberg och anfallskollegan Jonas Engström.

– Jag har väl inte blivit någon riktig målskytt än, känner jag själv. Men det är otroligt viktiga mål att göra och nu har det lossnat lite och det är skönt såklart, då är det bara att gnugga på, säger Öhrlund och fortsätter.

– Och det är superbra att ha Martin som öser in mål, men jag tycker att vi tre där framme gnuggar på bra. Och det är skönt att det har släppt lite för egen del, jag har haft lite svårt att få in bollen i de tidigare matcherna.

Läs mer: Söderberg om kaoset i Vänersborg

Broberg ligger fortfarande utanför slutspelsplats, men från Vänersborg på sjätte plats ner till Broberg på tionde skiljer det endast fyra poäng. Mycket tyder på att kampen om de sista slutspelsplatserna kan bli jämn in i det sista.

Närmast för Broberg, i jakten på fler viktiga poäng, väntar ett hett hälsingederby mot rivalen från inlandet. Bollnäs gästar Hällåsen på tisdagskvällen.

– Det är ett hett derby med två lag som vill ha poängen. Det blir ett krig. Det gäller att hålla koll på Hellmyrs och Berlin, och sen har dom Mickelsson där framme.

Öhrlund hoppas dessutom att det kan bli en riktig publikfest på Hällåsen.

– Det ryktas om att det ska bli mycket folk. Det hade varit jätteroligt att spela inför ett fullsatt Hällåsen, jag hoppas på det, säger Jesper Öhrlund.

Dessutom mer än gärna redo att återigen ställa sig vid straffpunkten – om ett sådant läge skulle uppstå i derbyt vill säga.

>>> Du har väl inte missat: Bandypuls TV-sänder derbyt på Hällåsen

>>> Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons