Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor dramatik när Hellmyrs sköt hem segern

/

Inte mindre än 15 mål fick publiken se på Sävstaås när Bollnäs vann med 8–7 efter förlängning.
Stor matchhjälte blev Per Hellmyrs i förlängningen.
Något som innebär att det nu står 1–1 i semifinalserien mellan Bollnäs och Villa Lidköping.

Annons

Semifinal två mellan Bollnäs och Villa Lidköping öppnade med full fart framåt direkt och fortsatte på samma sätt ända fram till avgörandet – i sudden death.

Sex minuter in i matchen kom det första målet, till hemmapublikens stora glädje på Sävstaås. Det när mittfältaren Ville Aaltonen gled igenom Villaförsvaret och sprätte upp 1–0 högt bakom Jesper Thimfors i Villamålet efter sex minuters spel.

Och bara fyra minuter senare small det igen från Aaltonens klubba. Den här gången skickade han in en retur som avslutade ett fint anfall från hemmalaget.

Gästerna från Lidköping skulle reducera när knappa kvarten återstod av halvleken. På en hörna kunde David Karlsson hitta rätt genom Bollnäsmuren.

När Lars Fall sedan glömdes bort av hemmalaget var 2–2 ett faktum, drygt två minuter efter Villas första mål för dagen.

Villa nöjde sig inte med det utan fyra minuter från halvtid kunde Daniel Andersson lägga in 3–2 för att fullborda vändningen från gästernas sida och David Karlsson kunde två och en halv minut senare göra ytterligare ett Villamål.

Christian Mickelsson stod sedan för en snygg medtagning i farten innan han hittade luckan bakom Thimfors för att kvittera, elva minuter in i andra halvlek.

Glädjen blev inte långvarig då Daniel Andersson vevade in en hörna bara minuten senare. Samme Andersson utökade kort senare gästernas ledning.

Villa kunde i och med Anderssons andra mål i halvleken ta tag i matchen och Johan Esplund skickade in 7–4 för att ge gästerna en tremålsledning

Bollnäs gav sig däremot inte och Christian Mickelsson kunde med en hand veva in en retur på eget skott. Pär Hellmyrs hittade sedan rätt med en kanon när åtta minuter återstod för att krympa avståndet till ett mål.

Och visst skulle en kvittering komma. Anders Spinnars krigade in en hörna bara under ordinarie matchtids sista minut för att ta matchen till förlängning och sudden death.

I en mållös första del av förlängningen fick Bollnäskaptenen Andreas Westh den sista chansen på en hemmahörna. Skottet gick däremot utanför och en andra förlängningsperiod väntade.

Väl där var det Bollnäs som avgjorde. Per Hellmyrs blev stor matchvinnare när han skickade in hemmalagets åttonde mål för dagen för att kvittera i semifinalserien.

Mer läsning

Annons