Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna svarar: Så het är Svenska cupen – och de vinner titeln

Svenska cupen 2016 avgörs i helgen. Landets åtta bästa lag gör upp om säsongens första titel. Men hur het är Svenska cupen? Hur ser drömupplägget ut? Och vilka vinner? Bandypuls kollade läget med stjärnorna.

Annons

1. Hur het är Svenska cupen?

2. Röster har höjts för att cupen ska spelas utspridd under säsongen. Hur ser ditt drömupplägg ut?

3. Försäsongens första "riktiga" tävlingscup. En knapp månad till premiär. Var står ni nu?

4. Vilka vinner Svenska cupen och varför?

LÄS ÄVEN: Så spelas Svenska cupen – hela programmet

Per Hellmyrs.

PER HELLMYRS, BOLLNÄS

1. – Den är väl ganska het. Vi har ju inte varit med på något år, så därför känns det extra kul att kunna delta. De bästa lagen är med och man får mäta sig mot dom.

2. – Jag är också inne på linjen att fördela ut den mer under säsongen. Effekten tror jag skulle bli en högre status, helt enkelt, och kanske försöka hitta sponsorer som går in så att man får en skaplig sudd pengar i förstapris. Så att det är värt något för klubbarna, det kostar ändå lite att delta.

3. – Det har sett bra ut spelmässigt, de stora bitarna sitter. Det som fattas är detaljer som fasta situationer, avslut och att göra fler mål, men det kommer när varje spelare är i form. Man är inte i superform på försäsongen när alla är nertränade, så sånt kan komma sen.

4. – Tror faktiskt att Sandviken går och vinner den, de känns på g. De har lite ny kraft som gett lite nya influenser. Sånt brukar kunna ge kraft, så de kan vara lite favoriter.

LÄS ÄVEN: Hellmyrs får eget lag i Ljusdal

Anders Svensson, målvakt i Edsbyns IF.

ANDERS SVENSSON, EDSBYN

1. – Svårt att sätta "het" på det, men det är en otroligt viktig turnering för alla lag som har saker att jobba med. Alla skriver nog under på att serien är det man förbereder sig för nu, men när man väl är på plats i Lidköping vill man vinna alla matcher. Så är alla funtade som håller på.

2. – Jag har inte ens tänkt i någon annan bana än den som är. Men för oss är det ett jättebra upplägg som försäsongscup, att hela gänget får åka till Lidköping och vara tillsammans. Man bor med varandra en helg och sammansvetsar gruppen ännu mer.

3. – Det känns som att vi står längre fram än jag trodde vid den här tidpunkten. Vi har jättemycket kvar att förbättra i samarbetet mellan offensiv och defensiv, men vi är en bra bit åt rätt håll på resan.

4. – Sandviken. De har kommit längst tror jag. De har sitt spel som de alltid har spelat, det spelar ingen roll vilka som värvas in. Med Joel (Othén) och Dzhusoev (Alan) blir de starkast.

LÄS ÄVEN: Edsbyn vann Champions cup

David Pizzoni Elfving.

DAVID PIZZONI ELFVING, HAMMARBY

1. Klart att det är lite prestige i det, även om World cup och serien är högre prestige. Det här blir de första tävlingsmatcherna för säsongen, så det är roligt att få vara med och spela.

2. – Det handlar väl mycket om ekonomi, men drömscenariot är att det skulle fungera som fotbollen spelar sina cuper. Att man spelar över längre tid, skaffar en ordentlig final och inte spelar det som en cuphelg.

3. – Vi lider lite av brist med träning på stor bana, så vi går från stunder där det är bra till att inte alls få ihop det än. Så har det varit i alla år, men vi brukar ändå kunna få ihop det bra till Svenska cupen. Jag utgår från att vi får ihop det i år också.

4. – Jag vill så klart att vi ska vinna, men SAIK var starka mot oss även om inte vi var bra för fem öre. De visar att de har bra form tidigt på säsongen, så utifrån det känns det som att SAIK är hetast.

LÄS ÄVEN: Hammarby ett vinnarlag igen efter kraschen mot SAIK

Linus Pettersson.

LINUS PETTERSSON, SANDVIKEN

1. – Det är det minst heta av serien och World cup. Men topp åtta-lagen är med i år och det måste de vara för att det ska bli någon prestige. Att isen spolas i paus är ett fall framåt, men jag skulle gärna se fullängdsmatcher och att det inte avgörs på en helg.

2. – Då skulle det vara som Svenska cupen i fotboll. Ska det heta Svenska cupen ska också allsvenska lag få chans att delta. Sedan skulle jag hellre spela 2x45 och passa in matcherna med övriga schemat, och så någon final i slutet av vintern. Det skulle vara drömmen.

3. – Vi har bara spelat två matcher och mest tränat på, men vi kommer att vara väl förberedda inför serien. Vi har en månad på oss och det kommer bli jättebra till slut.

4. – Det är vi, det. Varför? För att vi kommer prestera bäst under helgen. Vi går ut för att vinna så det finns inget annat att säga.

LÄS ÄVEN: SAIK slog Villa – men Mossberg måste opereras

Johan Löfstedt.

JOHAN LÖFSTEDT, VETLANDA

1. – Den är väl så het som den kan bli eftersom de åtta bästa lagen är med. De flesta lagen har förstärkt på många sätt, så det är hög standard tycker jag.

2. – Svår fråga, men jag har svårt att tänka mig att en till stor final skulle locka speciellt mycket. Jag tror att det räcker med SM-finalen och att en förändring inte skulle slå så väl ut. Utan att fundera så mycket tror jag att det här är ett bra upplägg. Lidköping har gjort det bra.

3. – Vi har inte spelat så mycket och har bara varit på is i två-tre veckor, så var vi står spelmässigt är jag lite osäker på just nu. Men vi har fått behålla stora delar av laget och kan kliva in på en högre nivå i år och ställa högra krav på varandra. Det har känts okej i de matcher vi spelat.

4. – SAIK tar det, jag tror alltid på dem (skratt). De har ett väldigt bra lag och har varit på is länge. De är väl sammansatta och Othén kommer betyda väldigt mycket. SAIK har inte vunnit på ett tag heller, så det är väl dom eller vi som gör det.

LÄS ÄVEN: Hittade benskydden på Twitter – nu vill Nyberg lyfta med Vetlanda

Johan Esplund, Villa Lidköping.

JOHAN ESPLUND, VILLA LIDKÖPING

1. – Den är väl het tycker jag. Det är största cupen vi spelar, World cup är i och för sig stor, men för svenska lag är det nog större att vinna Svenska cupen.

2. – Som bandyn ser ut tycker jag att det är ganska bra eftersom det är ganska lite cuper på försäsongen. Man skulle kanske kunna spela i två omgångar (gruppspel och slutspel) och ha så att alla lag i elitserien är med. Kanske även något allsvenskt lag som kan ta sig till slutspel.

3. – Vi står väl ganska högt. Det ser bra ut på träningarna. Vi har inte riktigt kommit upp till där vi var förra säsongen, men nära på.

4. – Jag tror att Villa vinner för att vi spelar den smartaste bandyn. Vi spelar på alla spelare medan många lag, tycker jag, inte har något grundspel. Det är vi och något lag till som har ett rejält grundspel och det är ofta det som gör att man vinner.

LÄS ÄVEN: Villa-stjärnan: "Vissa domare håller hög nivå – vissa ber en hålla käften"

Jocke Hedqvist.

JOCKE HEDQVIST, VÄNERSBORG

1. – Jag tycker att den är riktigt het. Det ska bli jäkligt kul att spela om en titel i svensk bandy, dessutom när de åtta bästa är med. Det blir en riktig värdemätare.

2. – Har inte ens tänkt på det, men det funkar bra som cupen spelas i dag. Alla topp åtta-lag har tackat ja och det är det vi måste nå till. Är man topp åtta ska man delta och tävla mot de bästa. Så det är mer upp till klubbarna att tacka ja och skapa ett intresse. Gör man det är det bra som det är i dag.

3. – Vänersborg står under utveckling. Som jag sagt tidigare har vi stor potential, men vi jobbar fortfarande med spelet, att hitta positioner och få ihop blandningen mellan ryskt och svenskt.

4. – Västerås. För att de stod för det bästa spelet i fjol och har bytt ut få spelare. De går alltid för 100 procent och har ett bra spel.

LÄS ÄVEN: Mayborns kärleksförklaring till Vänersborg efter nya kontraktet

Simon Folkesson.

SIMON FOLKESSON, VÄSTERÅS SK

1. – Den är het, det måste jag säga eftersom vi vann förra året. Man märker det nu när man spelar i ett storlag, det är en titel som står på spel.

2. – Jag tycker det är bra att spela nu även om folk säger att det bara är en försäsongsturnering. Mycket står på spel och det märker man när man spelar också. Cupen ligger bra som den gör.

3. – Det känns som att alla letar formen. Ingen är toppad just nu och så ska det vara också. Vi försöker hitta våra roller, men vi har mycket skador och många som har varit sjuka och så.

4. – Jag säger så klart VSK. Vi gillar att spela turneringen. Vi älskar att ställa upp i saker där det står pokaler på spel. Och så måste vi ju försvara titeln så klart, så vi är ganska sugna på cupen och det ska bli kul att spela.

LÄS ÄVEN: Folkesson om VSK:s två raka SM-guld: "Det är ingenting"

Mer läsning

Annons