Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståhl kritisk efter ny förlust på Sävstaås: "Vi måste skärpa till oss bra nog nu"

/

Ett kontrollerat grepp vändes till säsongens tyngsta förlust.
Nu är Bollnäs piskat att vinna två raka matcher för att hålla säsongen vid liv.
– Nu måste vi skärpa till oss bra nog till på lördag, säger Markus Ståhl när han med tunga steg kommer ut från omklädningsrummet efter en ny förlust hemma på Sävstaås.

Annons

I kvartsfinalseriens första match i lördags såg allt stabilt ut den första halvleken. Samma upprepades även på torsdagen. Bollnäs kopplade ett spelmässigt grepp om Edsbyn och hade 2–1 i paus efter mål av Christian Mickelsson och Daniel Berlin.

TV: Hägglund och Axmans tankar från Sävstaås

Men det var en halvlek med lågt tempo – och när den andra halvleken startade började Bollnäs som man avslutat de första 45 minuterna.

Edsbyn däremot gjorde tvärtemot.

– Ja du, vi går ner oss så fruktansvärt i början av andra halvlek och vaknar inte förrän sista kvarten. Vi är kvar i första halvlek och står stilla och de kör ifrån oss, säger Markus Ståhl uppgivet och tar en tugga på sin apelsin.

TV: Så gick det till när Edsbyn vände på Sävstaås

Edsbyn gick från 1–2 till ledning med 5–2 innan Bollnäs fick stopp på blödningen – och avslutningen hade faktiskt kunna bära hela vägen till en förlängning.

– Så ska vi spela hela tiden, vi måste vara desperata när det är slutspel. Det var lika i förra hemmamatchen. Men när vi blir desperata och kör har vi dynglägen på slutet. Vi är jättenära en förlängning, så nu är det bara surt, säger Markus Ståhl, som inledde upphämtningen med att elegant rinna igenom och sätta 3–5.

Men det var knappast någon tröst.

– Kroppen känns jättebra, men det är skitsamma att det känns bra när vi förlorar, så jäkligt är det. Nu måste vi prata av oss det här inför lördagen. Det vi kan ta med oss till den matche är avslutningen vi presterar idag, säger Markus Ståhl.

TV: Se målen som avgjorde mötet i Edsbyn i tisdags

Nu är det 2–1 i matcher till Edsbyn och ni spelar med kniven på strupen. Hur stor press känner du?

– Ingen, det är inget jag tänkt på. Vi tar en match i taget och får se till att vinna de två matcher som är kvar. Först måste vi skärpa till oss bra nog till på lördag.

RESULTAT: Så här är läget i samtliga kvartsfinaler

Mer läsning

Annons