Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg om Brobergs position: "Nu har vi ett bra läge"

/

Det såg lite stappligt ut mot Kampparit.
Man blev överkörd av Jenisej.
Men efter fredagens seger har Broberg ändå skaffat sig slagläge i grupp C.
– Sjukt viktiga poäng, säger tvåmålsskytten Martin Söderberg.

Annons

Inför den andra dagen i World cup var det svårt att riktigt veta var Broberg stod formmässigt. En något krampaktig seger mot Kampparit följdes upp med en storförlust mot Jenisej.

Så mot Balkaj var det bara seger som gällde för Broberg – om drömmen om kvartsfinal skulle leva vidare vill säga. Så blev det också, Söderhamnslaget klev av isen som segrare efter 3–2.

– Sjukt viktiga poäng, nu har vi ett bra läge, säger matchvinnaren Martin Söderberg.

Han svarade för två mål, och spelade dessutom fram till det tredje efter ett starkt förarbete då han tryckte undan sin försvarare och serverade Jonas Engström öppet mål.

– Jag kommer in i det mer och mer under försäsongen. Jag får mycket lägen i matcherna och mycket boll att jobba på. Då är det roligt att spela, förklarar Söderberg succén.

Läs mer: Jonas Nygren om årets upplaga av Broberg

Annars ville han mest lyfta fram defensiven som grund till segern mot Bajkal.

– Det är en bra laginsats, vi håller ihop det bra defensivt och gör tre mål framåt. Vi får dom långt ner mot kanterna så det dom skapar är i princip hörnor och vinkelskott.

Det ropades från er bänk om marginaler i spelet. Det var en del bolltapp?

– Det har varit lite si och så med det under hela försäsongen, tycker jag. I varje match blir det något sånt, men det är viktigt att vi tränar på natt reda ut bolltappen också, så att det sitter defensivt. Bolltapp kommer man inte undan, men det gäller att minimera det såklart.

I och med segern kliver Broberg tillfälligt upp i tabelltopp i grupp C, med en match mer spelad än övriga utmanare i toppen. Men Broberg har allt i egna händer. Seger i den sista gruppspelsmatchen mot Hammarby räcker till en kvartsfinalplats.

– Vi har skaffat oss ett läge där det är vår prestation som avgör. Så det känns jäkligt skönt. Vi har bra koll på Bajen och vi vet vad som krävs. Dom gjorde en grym match mot Jenisej, där dom hämtade igen, säger Söderberg och avslutar.

– Men med en stabil defensiv kan vi dom en rejäl match. Vi har läget.

Mer läsning

Annons