Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg firade 100 och blev femmålsskytt: "En milstolpe för mig"

/

Broberg var piskat att vinna för att hålla slutspeldrömmen vid liv.
Då klev Martin Söderberg fram och gjorde fem mål mot Kungälv – vilket ger honom en tredjeplats i skytteligan.
– Det känns grymt att komma över 40 mål, mitt mål var att göra fler än förra säsongen, säger han efter 6–1 på ett snöigt Hällåsen.

Annons

Martin Söderberg ratades när den slutgiltiga VM-truppen togs ut. På lördagen gav han svar på tal med fem raka mål i mötet med Kungälv.

TV: Hägglunds analys från Hällåsen: "Borde vara landslagsman"

– Jag har aldrig gjort fem mål i en elitseriematch, men ett äkta hattrick har jag gjort. Jag tror Svenne (Olsson, förbundskapten) var här, så det var roligt. Men landslaget är inget jag tänker på om jag ska vara ärlig, säger Martin Söderberg.

Hans målkavalkad gör att han nu står på 42 fullträffar på 23 matcher och bara har David Karlsson och Christoffer Edlund före sig i skytteligan. Extra imponerande då han spelar med ett lag som inte fått det att stämma den här säsongen.

LÄS MER: Tabelläget just nu för Broberg

– Det känns grymt bra att komma över 40 mål, målet var att göra det bättre än ifjol då det blev 37. Vi har inte gjort så mycket mål framåt men jag får mycket bollar att jobba på, säger Martin Söderberg.

Broberg hade 2–1 i paus och avgjorde sedan tidigt i den andra när Söderberg redan i 47:e minuten satte 3–1. I den 69:e gjorde han 4–1 på hörna och i 85:e snappade han upp ett felpass och lade in 5–1 i öppet mål.

Sen, i 89:e kom karriärens 100:e mål i Brobergströjan.

– Det hade jag koll på. De skickade fram Robin (Redin) som straffskyt, men jag tog den för jag ville verkligen nå den milstolpen. Nu kan vi fira lite i kväll och sedan träna bra under uppehållet, säger Martin Söderberg.

Segern gör att Brobergs hopp om slutspel lever vidare. Tre poäng skiljer upp till Vänersborg och Edsbyn, som dock har betydligt bättre målskillnad.

– Vi tror stenhårt på det här, vi måste vara professionella och hoppas på lite medstuds i andra resultat. Vi har två hemmamatcher kvar och här är vi starka. Vi får inga dippar i dag och slarvar inget och bjuder inte på något, det får vi ta med oss, säger Martin Söderberg.

Kungälv hade en handfull av sina mest hängivna supportrar på plats – och Söderberg hade en liten dust med dem.

– De sjöng om mig i första halvlek, "Söderberg ser tjock ut i gult" eller nåt sånt, så jag tänkte att jag gör ett mål och friar med dem och då blev de tysta, säger Brobergsanfallaren med ett skratt.

Mer läsning

Annons