Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen nobbar anbuden och stannar i Broberg: "Jag är i en grym miljö"

/

Här är beskedet som alla Brobergssupportrar har hoppats och väntat på.
Skyttekungen Martin Söderberg nobbar anbuden från andra klubbar – och skriver ett nytt kontrakt med Söderhamnslaget.
– Jag tror på Broberg och på satsningen som klubben gör, säger 24-åringen.

Annons

När Bandypuls når Martin Söderberg sitter han på bussen på väg upp till Åre med lagkamraterna i Broberg. Där ska laget "åka lite skidor och ha det bra". Och att Söderberg har det ganska bra i Broberg råder det ingen tvekan om.

Strax före fjällresan hann skyttekungen nämligen med att ordna ett glädjebesked till lagets supportrar, då han skrev under ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– Jag har trivts bra här och jag tror på Broberg och på satsningen som klubben gör. Det är här jag har fått förtroendet, Broberg såg potential i mig och gav mig chansen och förtroendet. Jag känner att jag har utvecklats som jag har velat. Jag har trivts jättebra här, och nu blir det minst två år till vilket känns oerhört bra, säger Söderberg.

Det tidigare kontraktet hade inte löpt ut. Men det innehöll en hallklausul, som innebar att Söderberg hade kunnat lämna Broberg om en bandyhall inte stod klar innan oktober 2016.

Då den planerade hallen i Söderhamn inte beräknas stå klar förrän säsongen 2017/18 kunde Söderberg alltså välja fritt bland anbuden från andra klubbar. Och intresse fanns såklart för anfallaren som den här säsongen svarade för hela 44 mål i elitserien. Med det var han överlägset bäst i Broberg, och delad femma i hela seriens skytteliga.

– Det har funnits några klubbar som hörde av sig och var väldigt intresserade. Jag har varit på besök hos andra klubbar, jag ville iväg och lyssna och se hur dom tänkte. Till en början var det ett inte så lätt beslut, men i slutändan kändes det rätt att stanna i Broberg, säger Söderberg.

Han är bandyfostrad i Edsbyn, men har hittat rätt i kuststaden några mil österut. Han trivs till och med så bra i Söderhamn att han menar att Broberg numera känns som hans moderklubb.

– Ja, det känns nästan så. Det är många som säger att om jag stannar kvar i Broberg så kommer jag att stanna upp i utvecklingen, men jag ser det precis tvärtom. Snart står det en hall klar här och med det här laget, som brinner så mycket, så kan jag ta många steg till.

Vad ligger bakom den enorma utveckling du har haft under dina tre säsonger med Broberg?

– Jag kände att jag hade det i mig redan när jag kom, men jag fick aldrig ut det. Här har jag fått förtroendet och jag är i en grym miljö med grabbarna och laget. Jag trivs verkligen oerhört bra både med laget och livet i Söderhamn vid sidan av bandyn. Jag har fått förtroende och speltid och har utvecklats därefter. Nu vill jag fortsätta att ta ytterligare kliv med Broberg.

Den här säsongen blev en rejäl missräkning, då Broberg missade slutspel. Nästa år är Martin Söderberg övertygad om att Broberg återigen är ett lag för kvartsfinal. Men Söderberg nöjer sig inte där – utan ser större saker för laget i framtiden.

– Det är klart att det är en satsning mot slutspel nästa säsong. Sen ska vi ta ytterligare kliv till klubbens 100-årsjubileum (2019), då ska vi slåss om ännu högre platser, säger skyttekungen.

Mer läsning

Annons