Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt besked för Skoglund – trots förlusten

/

Broberg föll visserligen med 3–4 i säsongspremiären mot Bollnäs.
Men för nyförvärvet Filip Skoglund var det en positiv kväll ändå.
Foten känns bra – och nu vill han lägga problemen bakom sig.
– Mycket i rehaben handlar om att sluta fundera på den, säger han.

Annons

Nytt lag, nya spelare och över huvud taget många nya intryck. Trots det gjorde Filip Skoglund en stark debut som högerhalv. 23-åringen hade mycket boll och var själv nöjd med sin första match i Broberg.

– Det var kanske ovanligt piggt för att vara första matchen. Man brukar ju ta slut helt när man kommer ut på stor is. Men nu har vi något att utvärdera och byggare vidare på, säger han.

Du kändes väldigt delaktig redan från start?

– Det är kul om det ser så ut. Men alla ska vara delaktiga och dra sitt strå till stacken. Alla ska vara med och dra och hota, säger Filip Skoglund.

Förutom en stark debut kunde nyförvärvet från Ljusdal också glädjas åt att fotskadan äntligen verkar vara åtgärdad. Nu vill ytterhalven sluta tänka på, och prata om, problemen som hämmat honom i säsonger.

– Foten känns bra nu och jag vill inte hålla på att tänka på den. Mycket i rehaben handlar om att sluta fundera på den, säger han.

En stark debut gjorde även Etuu Peuhkuri, nyförvärvet från finska Veiterä. 24-åringen visade upp en stark skridskoåkning och genombrottskraft och krönte debuten med ett hörnmål.

– Första halvleken var bra, men det var lite tuffare i andra. En bra premiär, summerar finländaren.

För att vara säsongspremiär för både Broberg och Bollnäs bjöds de 523 betalande på en match med bra tempo, ett antal fina mål – som när Bollnäs Ville Aaltonen gjorde 1–1 med en hand och på tennis – och en mindre kavalkad av hörnor.

LÄS MER

Bollnäs profilvärvningar debuterade – i fel tröjor

Mer läsning

Annons