Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Blomkvist om flytten söderut: "Ett väldigt spännande lag"

/

Efter två säsonger i Broberg väljer Simon Blomkvist att flytta söderut.
20-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Vänersborg.
– Ett väldigt spännande lag, och nya förutsättningar för mig, säger Blomkvist.

Annons

Simon Blomkvist kom till Broberg från Borlänge, dit han var utlånad från SAIK, inför säsongen 2014/15. Han tog snabbt en plats i Söderhamnslaget och den här säsongen har han på sin backplats varit en viktig defensiv kugge i laget.

Men nu väljer 20-åringen att byta klubb. Nästa anhalt i karriären blir IFK Vänersborg.

– Jag är fortfarande ung och det ska bli kul att utvecklas i en miljö som verkligen gynnar en. Jag kan bara se till min egen utveckling och jag fick en bra känsla av Vänersborg. Det känns rätt och det är där jag ser störst utvecklingspotential för mig själv, säger Simon Blomkvist om klubbytet.

Han har haft kontakt med Vänersborg under några veckors tid, och har varit nere och hälsat på i staden. Nyligen annonserade Vänersborgs försvarsveteran Martin Röing att han lägger av, så det finns defensiva luckor för klubben att fylla.

– Jag har träffat både Stefan (Karlsson, tränare) och Tommy Hjert (spelaransvarig) och jag har fått ett väldigt positivt intryck.

Vad har åren i Broberg betytt för din utveckling?

– Jag har haft två kanonår i Söderhamn, jag har fått otroligt mycket speltid. Jag har verkligen fått chansen att spela, redan första säsongen var jag med på alla matcher. Och nu andra säsongen har jag tagit ytterligare ett kliv och har varit ordinarie i stort sett hela serien. Det har verkligen gynnat min utveckling.

Under säsongen som gick fick Blomkvist även titulera sig världsmästare, då han vann VM-guld som lagkapten för U21-landslaget. Karriärens höjdpunkt kan man misstänka?

– Jo, det måste det väl vara. Jag har spelat ungdomsfinaler, men att representera Sverige i U21 är jättehäftigt. Det var i alla fall säsongens höjdpunkt, och förmodligen även karriärens största för tillfället.

Simon Blomkvist flyttar till Vänersborg i början på juli, och ansluter då till laget på allvar.

– Sen för jag en dialog med Vänersborg om tillfällen som jag ska komma ner och träna innan dess, någon vecka eller så.

Mer läsning

Annons