Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Bollnäs slå SAIK igen: "Måste vara vakna direkt från att vi parkerar bussen"

/

Bollnäs körde över Sandviken på Sävstaås.
I Göransson Arena väntar något helt annat, tror Samuli Helavuori.
– Man måste vara medveten om att det inte är samma SAIK vi möter, säger vänsterhalven.

Annons

Bollnäs stod för en av säsongens bästa matcher i 6–1-segern mot SAIK i fredags. Det gjorde även vänsterhalven Samuli Helavuori som förutom sitt 5–0-mål bidrog med fart och energi i offensiven.

Men inför "returmötet" i Göransson Arena tror finländaren, som värvades från Narukerä inför säsongen 2011/2012, att Bollnäs kan bli ännu bättre.

TV: Snabbanalys från Sävstaås: "Sämsta jag sett SAIK göra"

– Det finns nog ännu mer att hämta. Det är på den här nivån man vill vara hela tiden egentligen. Om man ser till hela säsongen har det krävts väldigt mycket av oss oavsett vilka vi mött. Man var ju nöjd efter matchen i fredags, det lär man säga, men vi måste vara så här bra, säger Samuli Helavuori.

Tycker du själv att du gjorde en av säsongens bästa matcher?

– Ja, jag håller med. Ibland är det små marginaler liksom. Det har känts hyfsat bra i kroppen hela tiden, men vissa matcher stämmer bättre än andra.

TV: Westh: "Gäller att inte sväva iväg för mycket"

Vad stämde bättre i fredags?

– Jag kom lite bättre i tajmingen överallt på banan. Sedan måste jag säga defensiven, där man alltid börjar. När man känner sig trygg i defensiven och får mycket energi där, då stämmer det även offensivt.

Som ytterhalv – hur balanserar du defensiven och offensiven? Har du några "restriktioner"?

– Man får vara ganska fri. Men grejen i dagens bandy är att man alltid måste ha en tanke och värdering bakom det man gör. Det handlar om att inte ge motståndarna så mycket kontringar. Många lag satsar på omställningar, det är vad bandyn är nu, så det är väldigt viktigt.

LÄS MER: Edlund: "Det här får inte upprepas"

Med 6–1-segern på Sävstaås i ryggen åker Bollnäs till Göransson Arena med stärkt självförtroende, men även ödmjukhet.

– Klart att förutsättningarna är bättre när man har vunnit mot dem, men man måste vara medveten om att det inte är samma SAIK vi möter i morgon (tisdag). De kommer nog att trycka på mycket mer. Vi måste vara vakna direkt från att vi parkerar bussen utanför Göransson Arena och det är vi beredd på, säger Samuli Helavuori.

Finns det en chans att ni parkerar bussen inne i Göransson Arena också?

– Haha. Nej, det tror jag inte vi behöver. Det är nog inte tio spelare som kommer stå framför mål. Det handlar mer om hårt jobb över hela banan. Det är nyckeln till framgång. Är vi där energimässigt, då känner jag att det är riktigt bra, för bandy kan vi spela, säger Samuli Helavuori.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons