Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i helgens träningsmatcher

/

Samtliga elitserielag i Hälsingland spelade i helgen.
Sist ut var Edsbyn som tog emot ryska Zorkij på söndagen.
– Vi gjorde en bra match tycker jag, säger Jonas Edling, som låg bakom tre av Edsbyns fyra mål.

Annons

Edsbyn saknade Joel Edling och Daniel Liw i matchen men fyllde på med juniorer och kunde ge Zorkij en rejäl fajt. Men det såg illa ut efter en dryg timme då Yuri Radushin satte 3–1 för ryssarna.

Men två raka mål från Jonas Edling – och avgörande på tilläggstid från Mattias Hammarström – gav fina bilder att ta med sig till Champions Cup.

– Vi spelar bra defensivt och har koll på dem, de har några snabba lirare. Det finns så klart lite grejor att slipa på, men det kändes bra. Vi behöver inte vara rädda för dem i cupen, säger Jonas Edling.

Bollnäs var nära att välta mästarlaget Västerås på lördagen. Men orken tog slut med tio minuter kvar.

– Vi har ju inte varit så mycket på stor plan, det här var fjärde gången totalt, säger tränaren Jocke Forslund efter 5–7 i ABB Arena.

Bollnäs hade 3–1 en bit in i den andra halvleken och det var först med knappt tio minuter kvar som Västerås kunde gå förbi och ifrån på allvar till 7–5 efter mål av Simon Jansson och Ted Bergström.

– Vi gör en jäkla bra match tycker jag. Men vi blir lite trötta på slutet, det skiljer i uthållighet, det märks i slutet på båda halvlekar, säger Jocke Forslund.

Vad är du mest nöjd med?

– Att vi skapar rätt mycket chanser och liksom ser till att det är match hela vägen in på mållinjen eftersom de ligger före oss på stor is. Det är ju ändå svenska mästarna vi möter på bortaplan.

Vad var dåligt?

– Det är väl att de vann...

En bit österut möttes samtidigt Broberg och Hammarby i Relitahallen i Uppsala, två lag som ligger ungefär lika när det gäller träningar.

– Så är det. Jag tror Svenne (Olsson, sportchef i Broberg) tänkt till när han bokat träningsmatcher, säger tränaren Fredrik Rexin, som var nöjd även han efter mötet med en av landets givna toppklubbar.

Broberg hade 3–1 i paus och ökade till 4–1 i andra innan Hammarby kom tillbaka via bland annat två mål från "hemvändande" Misja Pasjkin.

– Det är ett bra resultat, första kvarten av första och sista tio var vi riktigt bra. De kom ut hårt i andra och vi var beredda men ändå hämtade de ikapp till 4–4, säger Fredrik Rexin.

Ljusdal spelade också på lördagen och föll med 3–4 i en tät match mot ryska Sibselmash.

Mer läsning

Annons