Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerad back utan kontrakt

/
  • Mattias Sand har inte erbjudits något nytt kontrakt med LBK.

Mattias Sand har gjort 13 säsonger i allsvenskan och elitserien.
Men det ser inte ut att bli en 14:e med LBK till vintern.
– Försvarsspelare är väl kanske inte vad klubben behöver, säger den reslige 30-åringen.

Annons

Mattias Sand bekantade sig med Ljusdals a-lag första gången 2002. Bortsett från två säsonger i Selånger (2006-2008) har han varit moderklubben trogen, och upplevt både uppflyttningar och degraderingar med LBK.

Den senaste säsongen bildade Mattias Sand backlinje med Johan "Bejja" Berglund och Johan Jansson Hydling.

Av den konstruktionen är det nu bara Johan Berglund kvar. Johan Jansson Hydling har lämnat för Sirius – och Mattias Sand har inte lyckats komma överens med LBK om en fortsättning.

– Redan från början efter säsongen, i slutet av mars, var jag tydlig med att jag ville fundera på hur jag skulle göra, och hur det skulle se ut, säger Mattias Sand.

Han har inte haft några konkreta bud från andra klubbar, och har således inte bollat några andra alternativ än LBK.

– Det handlar inte om att byta klubb, utan om att fundera över den tid jag är borta från min familj, säger Mattias Sand, som bor i Bobygden utanför Delsbo och har en halvtimme att åka enkel resa till varje samling som laget har. Dessutom jobbar han heltid som lärare i Ljusdal.

– Det (bandyn) tar otroligt mycket tid, och Linda (Mattias sambo) har fått stå tillbaka otroligt mycket. Och sedan Hilmer (parets son) föddes så går det inte bara att tänka på sig själv, säger han.

Under tiden Mattias Sand har gått och funderat har Ljusdal värvat försvarsspelaren Eric Lönngren från Rättvik – och tillsammans med Erik Olsson har laget därmed en nykonstruerad försvarslinje att ställa på benen i allsvenskan.

– Som det ser ut nu så behövs det väl ingen försvarsspelare i laget, säger Mattias Sand, och fortsätter:

– Jag har hela tiden tänkt på mig själv och min familj, och förstår ju att de (LBK) vill gärna spika truppen så tidigt som det går, speciellt nu när vi är inne i juni.

Så vad händer nu?

– Som det ser ut nu så blir det ingen bandy nästa säsong. Ljusdal har inte hittat någon bra lösning för mig och min familj, jag har inte blivit erbjuden något kontrakt.

Mattias Sand vill ändå inte ge det definitiva beskedet att en lång karriär som försvarsspelare i elitserien och allsvenskan är över. Att LBK åkte ur gnager så klart.

– Det är ju lite så, man vill inte avsluta med att åka ur. Det känns ju lite tomt, det är ju det här man har hållit på med i tretton år.

Men du kommer hålla dig i form och så ändå?

– Jag har ju aldrig varit i den här situationen förut, så jag vet inte. Men det blir mycket mer tid med familjen i alla fall.

Mer läsning

Annons