Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviks nya målvakt om sjukdomen: "Jag var helt däckad"

/
  • Jimmy Svensson drabbades av hjärnhinneinflammation – men är nu på bättringsvägen och kan komma i gång med träning i sin nya klubb.

Jimmy Svensson lämnade bänken i Ljusdal för att bli etta i Rättvik.
Men den första tiden i nya klubben har bokstavligen gett honom huvudvärk.
– Jag blev intvingad till sjukhus, som tur var, säger den 25-årige målvakten.

Annons

Bakteriell hjärnhinneinflammation kan vara ett dödligt tillstånd om man inte snabbt kommer under sjukhusvård.

IFK Rättviks nya bandymålvakt Jimmy Svensson började känna sig risig andra helgen i augusti.

– Det finns olika sorter av det, och jag fick hjärnhinneinflammation genom virus, vilket är mildare, säger 25-åringen från Ljusdal.

Han ville först inte åka till sjukhus – men efter inrådan av sambon och en kompis så åkte han till sjukhuset.

– Jag blev intvingad, som tur var, säger han.

Jimmy Svensson blev kvar där i fyra dagar, och vid hemkomst blev han sängliggande i ytterligare flera dagar.

– Jag var helt däckad, säger han.

Sjukdomen gjorde att målvaktens flytt från Ljusdal till Rättvik blev försenad – och han har ännu inte genomfört ett träningspass med sitt nya lag.

– Vi (Jimmy och hans familj) blev kvar i Ljusdal lite längre än väntat på grund av det här. Men vi flyttade in i lördags, och jag har varit sjukskriven tills i dag. Men nu har jag i alla fall kunnat plocka och dona i lägenheten, säger Jimmy Svensson, som ska påbörja en anställning som idrottslärare i Rättvik.

– Jag får ta en sak i taget, jobba och börja träna. Jag var uppe i går och hade lite teorisnack med laget. Vi satt och pratade lite, säger Jimmy Svensson.

Bortsett från en kortare utlåning till Broberg som backup har Jimmy Svensson spelat hela sin karriär (allsvenskan och elitserien) i Ljusdals BK. Där har han till stora delar fått finna sig i att vara tvåa efter Jonas Svensson. Att han vill åt förstahandskarna i Rättvik är inget han hymlar över.

– Det är tanken, det är ju därför jag har flyttat hit. Men jag ska ju prestera också, säger han.

Men i och med att han inte har kunnat träna med sitt nya lag än så är kollen på detsamma därefter...

– Det är ju de jag spelat med i Ljusdal, Stavis (Mathias), Marc (Samuelsson) och Cervin (Henric) som jag kan. Annars har jag ingen koll, så det ska bli spännande, säger han.

Att Rättvik gick ut med en hög målsättning om en topplacering förra säsongen – men fick avsluta med att kvala sig kvar i allsvenskan – känner han dock till.

– Det är ju svårt att säga något eftersom att jag inte har sett laget spela. Men det vi har pratat om är ju att laget inte levde upp till förväntningarna ifjol och att man vill göra en bättre säsong nu. Så det är väl att undvika kval nedåt, och det tror jag att vi ska klara av, säger Jimmy Svensson.

Mer läsning

Annons