Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prytz storspelade när Bollnäs fällde Västerås: "Vi tar udden av dem"

/

Kylan gjorde isen dålig och spelarna huttrade på ett kylslaget Sävstaås.
Men en spelare stortrivdes – och storspelade.
– Ja, det funkade bra i dag. Jag hade rätt så bra koll, säger Bollnäs målvakt Niklas Prytz efter starka 6–2 hemma mot Västerås.

Annons

Efter sju raka matcher utan förlust var det examen för Bollnäs när serieledaren Västerås kom till Sävstaås.

Men det blev till slut en stabil och imponerande seger för Bollnäs som aldrig gav Västerås chansen att få utlopp för sitt vanliga spel.

TV: Hägglund och Axman med hissar och dissar från toppmötet

– Ja, alltså... det är ett bra lag med bra spelare men vi tar udden av dem tycker jag. Det är mycket 50/50-situationer och vi vinner de flesta, säger Niklas Prytz, som redan i andra minuten fick se Oskar Olsson sätta en hörnretur för 1–0.

VSK kom tillbaka genom Tobias Holmberg innan Christian Mickelsson, fint framspelad av Daniel Berlin, kunde överlista Andreas Bergwall. Berlin ökade till 3–1 på en ny hörna, men Västerås replik kom direkt i samma spelform.

Avgörandet kom i stället åtta minuter in i andra halvlek när Per Hellmyrs på egen hand tog sig igenom och gjorde 4–2. Västerås hade ingenting att hota med och i stället kunde Bollnäs mata på fram till seger med 6–2.

– 6–2 hade man väl tagit på förhand... Vi krigar jättebra från anfallarna ner till mig. Det var en jätteinsats av oss. Jag hade rätt bra koll och försvarsspelet var jättebra framför mig. De hade inte så många riktigt heta chanser, säger Niklas Prytz, som trots ett uddlöst VSK-anfall ändå fick göra en handfull kvalificerade räddningar.

TV: Så såg det ut i förra mötet mellan Bollnäs och VSK

Och kylan besvärade honom inte det minsta.

– Jag klädde på mig mycket så jag blev lite större. Jag trivs när det är kallt och all cred till alla som kom hit och stöttade oss i kylan.

Hur bra är Bollnäs nu?

– Det är roligare att spela nu när det rullar på. Vi sliter för varje poäng, men hur hög nivå vi nått till är det svårt att säga. Åtta raka matcher med poäng är ju bra. Men det är fortfarande hårt jobb som gäller oavsett vilka lag vi möter.

Topp fyra närmar sig...

– Jag har kollat dåligt på tabellen på sistone. Vi trummar på så får vi se hur långt det räcker.

LÄS MER: Dramatiskt slut i ABB Arena

LÄS MER: Så sänder Bandypuls fram till slutspelet

Mer läsning

Annons