Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson om sitt reduceringsmål mot VSK: "De tar inte en 38-årig gubbe på allvar"

/

Oscar Jonssons reducering till 3–1 strax innan paus gav Edsbyn ny energi.
Men Västerås SK blev för starka och vann till slut söndagens möte med 5–2.
– Vi slänger bort för många passningar, säger en besviken Oscar Jonsson.

Annons

Att möta de regerande mästarna på bortaplan är inte lätt. Det fick Edsbyn erfara på söndagseftermiddagen. Redan efter tio minuter stod det 2–0 till hemmalaget, som inledde matchen starkt.

I den 18:e minuten begärde Thomas Liw timeout, men Västerås hann göra 3–0 innan Edsbyn började kämpa sig tillbaka i matchen.

Se även: Höjdpunkter från Västerås–Edsbyn

– De börjar bäst i första, men vi får stopp på dem. Men det känns som att vi slarvar i passningsspelet. Så är känslan, jag vet inte hur det ser ut, men så är feelingen. Att vi slänger bort mycket passningar och då blir det jobbigt, säger Oscar Jonsson, som gjorde 3–1 strax innan paus:

– Jag får bollen längst ner, tror jag. Sen tar de inte en 38-årig gubbe på allvar och då går det att åka igenom. Det är kul att göra mål, men det är skit att det inte går ändå.

Hur viktigt är det att ha 3–1 i paus och inte 3–0?

– Det är klart det är viktigt. Vi tar över efter 25 minuter, vi får tryck och börjar köra mot dem. Jag tycker vi tar tag i det i den andra också. Vi gör ett slumpmål och krigar in den och då är det match. Sen är det slarv.

Läs mer: Jonsson: "För fem år sen trodde jag inte att jag skulle spela nu"

Det var Mattias Hammarström som åter reducerade för Edsbyns del till 3–2 i mitten av andra halvlek, men sen var det slut på det roliga för Edsbyns del. Jonas Nilsson utökade hemmalagets ledning i 72:a minuten och tio minuter senare fick Oscar Gröhn, som inledde målskyttet, även avsluta det med sitt 5–2-mål.

– De tycker ner oss. Vi måste stå upp i defensiven och vara kraftfulla och det tycker jag vi är efter ett tag. Men de är tunga, de börjar tungt och det gäller att stå emot i början. Men vi får stopp på det och börjar vrida över. Hade vi varit noggranna så hade vi kunnat bryta ner dem, säger Oscar Jonsson.

På tisdag väntar Sirius hemma i Svenska Fönster Arena.

– Justeja, det är det. Jag har inte tagit in det än, det är tätt på given nu, det är kul. Jag har inte funderat på det, men det är skönt att det är en ny match, säger Oscar Jonsson.

Edsbyn är hittills obesegrat på hemmaplan och Sirius har endast skrapat ihop två poäng på åtta matcher.

– Vi vet att vi är starka hemma, har inte tappat en poäng hittills. Sen tycker jag att vi är smygstarka borta också, men får inte till det hela, säger Jonsson.

Se även: Snabbanalys från ABB Arena

Mer läsning

Annons