Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson dömer ut Edsbyns insats: "Så här har vi inte spelat på hela året"

/

Det var upplagt för fest och den åttonde raka hemmasegern.
Då svarade Edsbyn för säsongens genomklappning.
– Surt att vi inte kan mobilisera bättre en sån här match när det är så mycket folk, säger mittfältaren Oscar Jonsson.

Annons

Över 4 000 personer kom för att se ärkerivalerna göra upp i annandagsderbyt. Men för hemmapubliken blev det inga roliga 90 minuter – trots en smakstart när Jonas Edling satte lagets första hörna för 1–0 redan i den andra minuten.

– Vi började bra och får flyt och ett mål, men sen vet jag inte vad som händer. Vi är inte där tillsammans och kastar bort mycket boll och tappar den på fel ställen.

LÄS MER: Helavuori derbyhjälte mot Edsbyn: "Det bästa trycket jag varit med om under min karriär"

Kanske var Edsbyspelarna tagna av stundens allvar? Oscar Jonsson erkänner i alla fall att han inte var helt förberedd på vad ett annandagsderby mellan de här två lagen innebär.

– Jag är överraskad av att det var sånt tryck, jag har ju aldrig tittat på det här derbyt heller eftersom man hela tiden spelat matcher med andra lag. Det var jätteroligt, men jag var inte helt förberedd på hur det skulle vara, säger han.

TV: Snabbanalys från Edsbyn: "Hellmyrs på mitten ger Bollnäs en helt annan dimension"

Oavsett hur trycket påverkade så var Edsbyn i ärlighetens namn inte nära att slå Bollnäs. Daniel Burvall-Jonsson gjorde sin blekaste insats den här säsongen, och med honom ur spel så blev Edsbyn väldigt lättläst.

– Vi får jobba mycket i onödan och blir ju trötta i slutändan. De sätter några hörnor och vi skapar inga, det är ju avgörande i en så här tät match att de sätter två stycken. Vi är ju vassa där men tar oss inte dit, säger Oscar Jonsson.

Varför kommer ni inte till framåt?

– Många pass går i sargen, så här har vi inte spelat på hela året. Jag vet inte vad det är. Men vi har ju ett motståndarlag också som läst på hur vi spelar. De går upp och känner lite, sen backar de hem och får ställa om. Och (Daniel) Berlin och (Per) Hellmyrs är ju den stora skillnaden idag.

Bollnässpelarna menade att de "krossar er och läser sönder er". Vad säger du om det?

– Ja, det är väl underbart om de tycker att de är så pass mycket bättre och om de vill sticka ut hakan och tycka att de är världsbäst. Vi får väl se när vi ska summera säsongen.

Se även:

Andersson efter derbyförlusten: "De kontrade bort oss flera gånger"

Hellmyrs efter segern mot Edsbyn: "Det är på den här nivån vi måste spela bandy"

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons