Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye tränaren inför första testet: "Alltid sett Broberg som ett fartfyllt lag”

Första matchen för säsongen – och första matchen som Brobergs tränare. På lördag drar allvaret i gång för Ola Grönberg. – Vi har tränat ganska hårt och det märks på spelarna, säger han.

Annons

I helgen inleder Broberg sin försäsong på allvar. På programmet står ett två dagar långt läger i Göransson Arena i Sandviken. På lördag väntar också den första träningsmatchen – av i nuläget totalt elva – mot elitserienykomlingen Tellus.

– Vi tränar på morgonen, matchar på eftermiddagen och avslutar sedan med ytterligare ett pass på söndagen, säger Ola Grönberg.

Och det är en tränare med mycket försäsong i tankarna som kommer till match.

– Vi har tränat ganska hårt och det märks att det tar på spelarna. Resultat är inte det viktiga på lördag. Vi vill vinna naturligtvis. Det är inte fråga det.

– Det jag vill se är att spelarna börjar fundera och utföra det vi kommit överens om på banan. Det är vad det handlar om i detta skede av säsongen.

LÄS MER: Broberg vill växa ännu mer: "Målet är en miljon i eget kapital"

Ola Grönberg, tränare i Broberg.

Vilka är då tillgängliga för Broberg? Helt klart är i alla fall att Magnus Fryklund och Erik Jonsson inte är i matchdugligt skick.

– Magnus opererade höften tidigt i våras. Han är med och kör för fullt. Men han känner sig lite svagare på den sidan och vill träna upp musklerna runt om innan det blir dags för match.

– Erik har dragits med något en länge tid. Men för en vecka sedan fick han svar att det var en dubbelsidig lunginflammation. Sedan är det lite sjukdomar och vi får se vilka som kommer till spel.

Det står också klart att juniorerna Mathias Hallberg och Albin Holgersson tar steget upp till a-truppen den kommande säsongen. Och båda kan få chansen att visa upp sig redan på lördag.

– Jag kommer att prata med Tellus och hoppas att vi kan utnyttja så många avbytare att de flesta kan vara med och spela.

Ola Grönberg är Brobergs tredje tränare på lika många säsonger. Nu är förhoppningen från klubbens sida är att den tidigare spelaren och tränaren i Sandviken ska få fart på spelarna igen.

– Jag har alltid sett Broberg som ett fartfyllt lag och som man haft en väldigt stor respekt för när man kom till Hällåsen. Det är också det jag vill se och jag hoppas att det kommer att visa sig framöver. Jag hör på spelarna att de är revanschsugna och inte nöjda med förra säsongen och det missade slutspelet, säger Grönberg.

LÄS MER: Efter slutspelsmissen – nu är Söderberg redo för revansch

FAKTA: Broberg på försäsongen

3/9: Broberg – Tellus

6/9: Broberg–Edsbyn

11/9: Broberg – Borlänge

15/9: Broberg–Bollnäs (DM)

17/9: Placeringsmatch (DM)

21/9: Broberg–Tillberga

30/9: Broberg–Sirius

5/10: Broberg–Sandviken:

13-16/10: World Cup i Sandviken (Västerås, Edsbyn, Dynamo Moskva)

Mer läsning

Annons