Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter om Hellmyrs – kan vara skadad: "Det är ovidkommande"

/

Per Hellmyrs missade den första kvartsfinalen mot Edsbyn.
Nu gör envisa rykten gällande att Bollnäs landslagsstjärna har problem med ljumskarna.
– Det är egentligen ovidkommande. För oss handlar det om han kan spela eller inte, säger tränaren Joakim Forslund.

Annons

Timmar innan det första kvartsfinalmötet mellan Bollnäs och Edsbyn på Sävstaås kom det ut att Per Hellmyrs skulle missa matchen.

Det som kommunicerades då var att landslagsstjärnan drabbats av sjukdom.

Efter matchen, som Bollnäs sett till den tidigare långa segersviten i elitserien något överraskande förlorade med 1–3, kommenterade Hellmyrs sitt tillstånd så här:

– Vi får se hur det blir framöver, det är bara att hoppas att det vänder. Men man har hört talas om en influensa som florerat som suttit i ett par veckors tid.

Men är det verkligen sjukdom det handlar om? Enligt flera av varandra oberoende källor till Bandypuls handlar det om krånglande ljumskar.

– Jag kommer träffa honom i dag, säger Bollnästränaren Joakim Forslund på måndagsförmiddagen.

Men är det ljumskarna?

– Det är egentligen ovidkommande. För oss handlar det om han kan spela eller inte. Vi får se hur han mår i dag.

LÄS MER: Edsbyns utvisningar blev Bollnäs fall

Bollnäs tränar på Sävstaås på eftermiddagen. Att ha Per Hellmyrs i laget och tvingas spela matcher utan honom är naturligtvis inget önskescenario för Bollnäs.

– Han är en av landets bästa spelare och drivande i landslaget på en mittfältsposition. Tar du bort en sådan och ersätter med någon annan är det konstigt om det inte blir skillnad, säger Joakim Forslund, som har analyserat vad som gick snett hemma på Sävstaås i lördags – utöver att Per Hellmyrs saknades.

– Det är grejer vi måste förbättra, jag tycker att det låg hos oss. Edsbyn hade sex avslut på hela matchen, plus någon hörna. Vi var inte tillräckligt bra. Vi borde kanske ha gjort något mer mål på det vi hade i första, i andra var det bara segt och långsamt, säger han.

Hur har reaktionerna varit?

– Vi (laget) har inte setts sen i lördags.

– Jag är tämligen isolerad, jag åker ju bara hem. Där jag bor är det ingen som bryr sig om hur det går för Bollnäs, där är det ju mera Sandviken och dom vann ju sin match. Det är väl mera kanske för spelarna som lever i det i närheten, säger Sandvikenbon Joakim Forslund.

LÄS MER: Axmans krönika efter första kvarten: "Högst smällde Edsbyns skarpskyttar"

SE ÄVEN: Höjdpunkter – Edlings frislagskanon

Mer läsning

Annons