Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Muhrén sköt Villa Lidköping till SM-final

Matchen mellan Bollnäs och Villa stod länge och vägde.
Men Magnus Muhrén placerade in 3–2 halvvägs in i den andra halvleken – ett mål som räckte för att avgöra semifinalserien.
Villa Lidköping släppte nämligen inte det greppet, och laget är klart för SM-final.

Annons

Villa Lidköping törstar, längtar och trånar efter ett SM-guld. Nu är laget bara en match från att förverkliga den drömmen. Villa vann den fjärde semifinalen på Sävstaås med 3–2, och med det även matchserien med 3–1 i matcher.

Bollnäs och Ville Aaltonen inledde annars den fjärde semifinalen på exakt samma sätt som man gjorde förra gången lagen möttes på Sävstaås – nämligen med en öppning som passade hemmapubliken alldeles utmärkt. Redan efter knappt två minuters spel hade Aaltonen satt 1–0.

Men Villa vände på matchen, även om det tog en halvtimme innan kvitteringen kom. David Karlsson kunde då sätta punkt för ett stiligt anfall, och kyligt och enkelt placerade han in bollen när läget dök upp. Bara fem minuter senare satte Jesper Eriksson 2–1 för Villa, ett resultat som länge såg ut att stå sig fram till paus.

Men bara ett par minuter innan domare Ulrik Bergman skulle sätta pipan till munnen höll sig Christian Mickelsson framme och kvitterade till 2–2.

– Det är lite ställningskrig, vi startar lite sämre men rycker upp oss sista halvtimmen, summerade Villakaptenen David Karlsson första halvlek i Bandypuls TV-sändning.

Efter paus var det länge fortsatt jämnt. Men halvvägs in i den andra halvleken var det Magnus Muhrén som bröt dödläget. Den comebackande veteranen fick gott om tid på sig att sikta, och då placerade han in ledningsmålet för Villa.

2–3 stod sig matchen ut och Villa Lidköping kommer att spela SM-final på Tele2 Arena den 19 mars. Där ställs man mot vinnaren mellan Sandviken och Västerås, som möts i en femte och avgörande semifinal på söndag.

– Det är tråkigt såklart. Vi har inga marginaler med oss, utan får kriga och kriga. Vi är med hela matchen och kan lika gärna vinna det här, säger Bollnäs kapten Andreas Westh när han klev av isen.

Mer läsning

Annons