Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leo Hägglund: Han tränar ju redan i samma hall

/

Ska hela den här märkliga och lite olustiga historien med Pär Törnberg äntligen få ett roligt slut?

Annons

Tongångarna är i alla fall positiva från mittfältaren som tränat med ryska Zorkij och fått börja fundera på ett ryskt äventyr.

En oväntad vändning på en tråkig följetong där en etablerad, fortfarande högklassig, elitseriespelare under sommaren har kopplats ihop med lag som Rättvik, Ljusdal och Kalix.

Inget ont om dem, men 33-åringens slutdel av karriären är värd lite mer. Särskilt som han kastades bort som en urvriden trasa från Bollnäs.

Jag har också hört, givetvis när det gäller sånt här alltid via ryktesvägen, att Pär Törnberg kanske inte alltid är den lättaste att kila in i ett lag.

Nu lever inte jag i omklädningsrummen, men vi har haft en hel del kontakt genom åren det enda jag kan konstatera är att några såna avigsidor har jag aldrig varit nära att skrapa på. Det är snarare en väldigt mild person...

Men vad vet jag.

Det jag däremot vet är att sett till kapacitet och bandykunnande så vore han en förstärkning för de flesta lag i elitserien, med sin rutin från stora matcher och fina skridskoåkning.

Det är det som gör mig så förvånad, att de enda intressenterna innan Zorkij poppade upp är två allsvenska lag – och Kalix.

När beskedet kom att Joel Edling blir borta från Edsbyn fram till nyår kändes det direkt som om en vettig, och naturlig lösning, på klubbens problem vore att slå en signal till Törnberg och fråga om han vill göra en snygg avslutning i moderklubben.

Han tränar ju redan i samma hall...

Mer läsning

Annons