Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK värvar mittfältare – men rutinerade försvararen lämnar

/
  • LBK värvar Mattias Blom från Narukerä, men tappar rutinerade försvararen Mattias Sand.

Ljusdals BK fortsätter värva inför allsvenskan.
Under onsdagen blev 20-årige Mattias Blom, förra säsongen i finska Narukerä, klar för klubben.
Samtidigt är det nu klart att LBK tappar sin rutinerade försvarare Mattias Sand.

Annons

En skridskostark tvåvägsspelare som vill bidra med fart. Så beskriver sig LBK:s nyförvärv Mattias Blom som presenterades på klubbens hemsida under onsdagen.

20-åringen är fostrad i Gustavsberg. Han gjorde en säsong i Hammarby innan han 2011 flyttade till Hälsingland och spelade juniorbandy i Edsbyn och Bollnäs i samband med gymnasiet.

Närmast kommer mittfältaren från spel i Narukerä som blev åtta i finska högstaligan. Men när han vände hem till Sverige i våras var det först spel i Bollnäs som var aktuellt.

– Tanken var att slå mig in i deras a-trupp, men jag hade inget signat kontrakt eller så. Men så kom jag i kontakt med LBK och det kändes rätt från början. De kom med en bra helhetslösning, säger Mattias Blom, som flyttar till Ljusdal i månadsskiftet augusti-september.

Efter en delvis tuff säsong i Narukerä siktar Mattias Blom nu på att etablera sig i allsvenskan kommande säsonger. Kontraktet med Ljusdals BK sträcker sig över två år.

– Jag spelade upp mig under andra halvan av säsongen och tog många kliv då. Nu vill jag växa in i en allsvensk roll och ta några till kliv i seniorspelet.

Men samtidigt som Mattias Blom värvas står det också klart att 30-årige Mattias Sand tackar för sig. Enligt LBK:s hemsida har klubben erbjudit försvararen ett tvåårskontrakt som han tackat nej till av privata skäl.

– Som det ser ut nu så blir det ingen bandy nästa säsong. Ljusdal har inte hittat någon bra lösning för mig och min familj, sade Mattias Sand till Bandypuls i juni.

Bandypuls har sökt Mattias Sand.

Mer läsning

Annons