Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektiv uppryckning krävs i Bollnäs: "Forwards får för lite att jobba på"

/

Segt mot Tillberga – och förlust mot Vetlanda.
Det är mycket som måste bli bättre inför toppmötet med Hammarby.
– Vi måste upp några hack offensivt, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh.

Annons

Storsatsande Bollnäs fick inte till det i premiären, trots att det blev seger till slut mot Tillberga.

Och mot Vetlanda blev det förlust med 1–2. En inledning på säsongen som kanske inte imponerar för ett lag som uttalat ska vara med och slåss om SM-guldet.

– Jag tycker vi spelar stabilt defensivt, men vi måste upp några hack i vårt passningsspel och i vår offensiv. Det är mest smågrejor här och där som gör att vi inte kommer till, forwards får för lite att jobba på, säger Andreas Westh.

I premiären mot Tillberga, inför drygt 2 000 åskådare på Sävstaås, var det tydligt att det fanns brister att reparera. Bakåt gjorde det också det mot Vetlanda, men trots det så föll Bollnäs – ett tidigt poängtapp som kan bli dyrköpt i slutändan.

– Vetlanda borta är ju en match där vi ska ta poäng om vi ska vara med där uppe och slåss om en SM-final. Även om det är en tuff match så känns det lite snöpligt, säger Andreas Westh.

TV: Vetlanda vände efter slagsmålet

Det som talar för bättring på onsdag i mötet med Hammarby är att premiärnerverna är borta.

– Det är inte bara att koppla på i en premiär, det syntes på spelet att det var nervöst mot Tillberga och många gjorde för mycket med bollen och då börjar det hacka, man tar en dribbling för mycket och åker lite för långt. Man kanske är för sugen och vill visa för mycket, säger Andreas Westh.

LÄS MER: Bandypuls stora spelarenkät

Bollnäs kommer till spel med ordinarie lag på onsdag och dras inte med några skador. Och för Andreas Westh, som brukar ha lite småproblem under säsongerna, är det ingenting som stör – än i alla fall.

– Kroppen känns jäkligt bra faktiskt. Det tar nog ett tag till innan man får sätta sig på cykeln och ta något lugnare pass. Men man får tänka till lite extra, särskilt nu när det är mjuka isar. Det kanske inte går att köra på max på alla träningar.

LÄS MER: Aktuell tabell och resultat

Mer läsning

Annons