Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knackigt genrep för Broberg: "Vet inte vad vi håller på med"

/

Brobergs genrep övertygade inte.
För lagets egen skull får de hoppas att det bara var tillfälliga problem med inställningen.
– Första halvlek spelar vi riktigt dåligt, jag vet inte vad vi håller på med, säger Robin Redin efter 5–1 mot allsvenska Ljusdal.

Annons

Efter ungefär 12 minuters spel ekade rösten från Magnus Fryklund, lagkapten i Broberg, över IP i Ljusdal. Han manade på sitt Broberg som mer eller mindre såg ut att bara lite på måfå ha ställt ut skridskorna i mötet med Ljusdal.

Det håller inte ens mot allsvenskt motstånd.

– Det blev lite lägre tempo än vi kanske vill ha och lite struligt, men om vi gör det v i ska göra bra så ska vi lösa det ändå, säger Robin Redin, försvararen som missade World Cup på grund av sjukdom och kanske mer än sina lagkamrater behövde en match i benen.

– Det kändes verkligen att jag behövde det här, det kanske var en lagom start för jag har bara varit på is en gång de senaste tio dagarna.

Efter den knackiga inledningen så kunde Broberg gå till paus med 2–0 efter mål av Martin Söderberg. Sedan stretade Ljusdal på bra även i den andra halvleken och siffrorna putsade Broberg till först den sista kvarten, bland annat med ännu en fullträff från Martin Söderberg.

– Det blev lite mycket träningsmatch över det hela, det är lite synd eftersom vi vill ta med oss så mycket som möjligt till premiären borta mot Vetlanda. Det är en svår match även om vi har bra statistik borta mot dem, säger Robin Redin.

Men en sliten klyscha säger ju också att ett dåligt genrep borgar för en bra premiär. Och för säsongen i sin helhet har Robin Redin klart för sig vilken målbild Broberg ska ha

– Vi är minst lika bra som förra året, slutspel är det som gäller. Sen får vi se hur långt det räcker där, säger han.

För Ljusdal, som tappat drygt halva laget efter degraderingen till allsvenskan, blev fredagens match ett gott kvitto på att laget är på rätt väg. Broberg skapade få rena chanser och båda målen i den första halvleken var billiga och dylika misstag kommer gå att tvätta bort lagom till seriepremiären.

LÄS MER: Rexin löste matchkrisen

Mer läsning

Annons