Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Oscar Jonsson förlänger med Edsbyn

/

Han skrev på för ett plus ett plus ett.
Nu fortsätter mittfältsveteranen Oscar Jonsson på sitt första optionsår av två i Edsbyn.
– Säsongen var väl lite upp och ner, men personligen var det roligt med en ny klubb med nya kamrater. Jag trivs otroligt bra, säger han.

Annons

Många kanske trodde att Oscar Jonsson skulle avsluta en lång bandykarriär i Ljusdal, dit han återvände efter att ha varit på högsta nivå i Hammarby. Men Oscar Jonssons sjätte hemvändarsäsong i Ljusdal slutade med degradering till allsvenskan – och då lämnade han för karriärens sista (?) äventyr i Edsbyn.

Oscar Jonsson har pendlat från hemmet i Ljusdal till träningar och matcher i Edsbyn den gångna säsongen.

– Det var lite att justera där, både jag och klubben har väl lärt oss nu hur det är att åka. Men det har gått jäkligt bra, bättre än jag trodde, säger Oscar Jonsson, som fyller 39 år om ett par veckor.

LÄS MER: Oscar Jonsson om inledningen i nya klubben

Han började på sin vanliga position som central mittfältare, men en del stök med skador och sjukdomar i laget gjorde att han mot slutet av säsongen spelade mest som offensiv yttervinge.

– Det kändes som att vi var tunt med folk hela säsongen, mer eller mindre. Så jag fick hoppa runt lite, men mest spelade jag ju på mitten och det är där jag trivs bäst, säger han.

LÄS MER: Kartläggning: Så är kontraktsläget i elitserieklubbarna

Edsbyn tvingade Bollnäs till fem kvartsfinalmatcher men åkte ur till slut.

– Vi var jäkligt nära fast vi inte kände att vi fick ihop det, ändå är vi så pass nära, säger han, och fortsätter:

– Det finns saker att jobba med, tar vi ett steg till så är vi i semifinal, ett till efter det så är vi i final. Så det är inga milakliv att ta. Men det görs inte själv, det är det hårda jobbet och en klassiker som noggrannhet nu och framåt, säger Oscar Jonsson, som inte haft några andra erbjudanden än att fortsätta på sitt första optionsår av två med Edsbyn.

– Jag vet inte om det är åldern eller något annat, säger han och skrattar.

LÄS MER: Oscar Jonsson gjorde drömmål i debuten

Oscar Jonsson stod för sju mål och 15 assist på 26 elitseriematcher under sin första säsong med Edsbyn – nära ett snitt på en poäng per match, alltså.

– Det är bra, men jag har lite dålig koll på det där. Säsongen började bra, sen vete fan. Jag kände väl av att jag var lite sjuk där mot slutet. Men det är väl bra om man gör poäng i nästan varje match, även i min ålder blir man glad över sådant, säger han.

Mer läsning

Annons