Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Brobergs nya hall byggs över gamla planen: "Skönt med tydlig majoritet"

På måndagskvällen blev det hugget i sten – den nya bandyhallen i Söderhamn kommer byggas över den gamla pisten på Hällåsen. Ett beslut som välkomnas av sportchefen Svenne Olsson

Annons

– Jag var inte på plats, inte den här gången. Men jag blev uppringd ganske omgående att det var ett rätt enhälligt beslut, jag hörde 42–7, säger han.

En tydlig majoritet för. Vad betyder det?

– Det är så klart skönt med en tydlig majoritet för, det var ett ja tidigare också, fast nu på en ny plats. Det hade känts magstarkt om det hade blivit nej.

Svenne Olsson, sportchef i Brobergs IF.

Svenne Olsson och Broberg har, liksom arenabolaget i Söderhamn, hela tiden haft det som sitt huvudspår att bygga över befintlig pist. Allt för att hålla kostnaderna nere.

– Vi har hela tiden sett det som bästa alternativet. Det finns ju omklädningsrum där redan även om de kanske också måste fräschas upp, säger Svenne Olsson, som menar att den hall som nu kommer byggas passar perfekt in i Söderhamn

– Jag tror ockkså att de stora häftiga hallarna som byggdes för fem–tio år sedan skrämmer ibland. Söderhamn är ju inte heller samma typ av kommun som exempelvis Lidköping.

Hallen beräknas kosta 52-53 miljoner kronor med ett maxtak på 60 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Bandypuls blir det troligtvis byggstart direkt efter kommande säsong vilket innebär att Broberg spelar sina matcher inomhus säsongen 2017/2018.

Mer läsning

Annons