Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Mårtensson om framtiden: "Vill gärna visa att jag har mer att ge"

Kalle Mårtensson kom från Ljusdal till Hammarby, fick acceptera en ny roll på isen – och uppleva turbulensen i huvudstadsklubben. Nu öppnar anfallaren för att stanna i Stockholm. – Mitt plusår är väl vad som gäller, sen får vi väl se om det kommer en tränare som vill satsa på mig, säger 24-åringen.

Annons

Kalle Mårtensson har för avsikt att fullfölja sitt plusår i Hammarby.

Ljusdal åkte ur elitserien säsongen 2014/2015, men för Kalle Mårtensson var det något av en personlig succé. Han stod för 37 poäng, 32 mål och fem assist i ett lag som totalt gjorde 66 mål.

LÄS MER: Mårtensson: "Det har känts bra och rätt"

När han kom till Hammarby fick han acceptera en annan roll på isen – som spets i stället för yttervinge. Under debutsäsongen i Stockholm stod han för 16 mål på 26 matcher.

Känner du nu att du borde ha fått spela som vinge i stället?

– Nej, vi har spelare som är lite bättre än mig på det här. Så det har inte varit fel att jag har spelat där (som toppforward).

Men har du utvecklats då?

– Ja, det tycker jag väl. Det är en annan roll än den jag hade i Ljusdal, men man känner framförallt på träningarna att man utvecklas av den nivån som det är. Det är lite skillnad så...

LÄS MER: Krönika: "Gråt inte Kalle, du är en stjärna"

Kalle Mårtensson skrev på för ett plus ett år när han kom till Hammarby – och vad han själv förstår är optionsåret aktiverat nu.

– Jag har inte suttit ner och pratat med dom, vilket jag tycker att man ska göra innan man bestämmer något. Men dom har väl annat för sig nu, med att hitta en tränare och en sportchef också. Men mitt plusår är väl vad som gäller, sen får man väl se om det kommer en tränare som vill satsa på mig, säger han.

Hammarbys säsong har kantats av konflikter. Tränaren Magnus Brodén fick sparken och i laget har det varit interna stridigheter. Ändå lyckades laget tvinga Sandviken till fem matcher i kvartsfinalserien innan uttåget ur slutspelet.

– Ja, alltså, det var väl tråkigt såklart, det blev inte som man tänkte. Men det har varit roligt ändå att spela på den här nivån. Jag har inte bara negativa bilder från den här säsongen. Sen var det väl lite annat på gång med hall och så, även om det ser lite mörkare ut nu. Men det har ju Hammarby inte så mycket med att göra, säger han.

LÄS MER: Mårtensson i målform när Hammarby tog skalp

Kalle Mårtensson är inte ensam om att ha det så här i den trupp som Hammarby avslutade säsongen med – flera andra spelare upplever samma sak som honom.

– Det är nog inte så många som har pratat med dem som håller i det. Eller pratat har man väl, men dom vill väl lösa de andra bitarna först. Det är nog ganska många som sitter i samma sits som jag gör. Det är lite svårt att förklara, men jag har flyttat hit och gjort en säsong och vill gärna visa att jag har mer att ge, säger han.

Vem vill du ha som tränare då?

– Vet inte. Där lägger inte jag någon röst.

LÄS MER: Mårtensson om sitt skönaste mål i Bajen

Det har pratats om att Sirius är intresserat av Kalle Mårtensson till nästa säsong. Något som han bekräftar efter en stunds tystnad.

– Jag har stort fokus på Hammarby nu, för att se hur det blir här. Men sen har dom ringt, och jag har pratat lite med dom också, säger han.

När Kalle Mårtensson lämnade Ljusdal förra våren fanns Bollnäs med i bilden.

Finns det något intresse där nu?

– Nej.

Mer läsning

Annons