Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix pressade Bollnäs – och har hittat ny energi: "Vi har kanske tyckt lite väl synd om oss själva"

/

Kalix fortsätter att räkna in hedersamma förluster.
På fredagen blev 4–2 till 4–5 borta mot formlaget Bollnäs – men det var ändå en match i rätt riktning enligt lagkaptenen Olov Englund.
– Vi visar att vi är ett rätt bra bandylag, säger han.

Annons

Kalix har inte vunnit sedan den 27 november då man slog Tillberga. Dystra siffror som gör att laget nog får inrikta sig på ett kval för att säkra sin elitseriestatus.

TV: Leo Hägglunds snabbanalys från Sävstaås

– Jag vet inte... spontant känns det som om det är väldigt långt upp med tanke på att Kungälv och Broberg har slutspelshäng. Men hoppet är det sista som försvinner, vi får ta en match i taget och bygga upp en känsla, säger Olov Englund, som trots förlusten mot Bollnäs ändå kunde se några ljusglimtar.

LÄS MER: "Få kan dominera som honom"

– Vi förlorar på ett helt annat sätt i dag jämfört med senast. Vi gör en bra match faktiskt. Vi har haft några bra snack på slutet, vi har väl kanske tyckt lite väl synd om oss själva.

På ett kylslaget Sävstaås så gick Kalix upp till ledning med 4–2 i den första halvleken och såg stabilt ut bakåt. Men ett turligt mål från Daniel Berlin och en bjudning som Christian Mickelsson snappade upp gav 4–4 i paus.

I andra halvlek dröjde det sedan till 81:a minuten innan Bollnäs kunde avgöra och sätta 5–4 då Christian Mickelsson blev fri med Björn Hellman i Kalixmålet.

– Vi är med hela matchen, men får ju ingenting med oss. Det är några sekvenser som blir avgörande. Deras 4–3 borde ju exempelvis inte vara mål. Bollnäs har en god känsla och det är väl kanske det som avgör. De kan vänta på det där lilla extra, säger Olov Englund.

– Men vi bjuder upp till en bra match och visar att vi är ett rätt bra bandylag.

Nästa match för Kalix är Broberg på hemmaplan på onsdag. Samma dag som förbundskapten Svenne Olsson tar ut VM-truppen till Uljanovsk. Där hoppas Olov Englund på en plats.

– Jag har inte funderat så mycket men jag känner mig i rätt bra slag. Jag har väl kanske överarbetat vissa situationer på slutet, men jag tvivlar inte på mig själv och tror jag kan tillföra något i landslaget. Jag förbereder mig så gott jag kan, säger han om sina chanser att få spela ännu ett VM.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons