Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix klappade ihop på Skarpe Nord – och missade chansen att slippa kval

/

Tack vare Kungälvs dåliga form fick Kalix en sista chans att undvika kval.
Men då krävdes seger på Skarpe Nord – en uppgift som slutade i totalt mörker för norrbottningarna.

Annons

Efter en usel första halvlek från Kalix sida gick ridån ner. 1–6 blev ett omöjligt läge att kämpa sig tillbaka ifrån, och att det slutade 4–8 til lslut var mest en parentes.

Kalix var sämst när det gällde som mest och får nu rikta in sig mot ett kval för att säkra nytt elitseriekontrakt.

– Kungälv gör mål på precis allting, medan vi bränner rubbet i första halvlek. Vi har tre-fyra jättelägen som borde renderat i mål, säger Kalix tränare Mats Rönnkvist till nsd.se.

SLUTSPELET: Så spelas kvartsfinalerna

Samma sak var lagets offensive slitvarg Erik Olovsson inne på:

– Det är helt otroligt! De gör mål ur dödvinkel, de skjuter stolpe in, de gör mål från kanten, de skjuter i arslet och bollen trillar in och som grädde på moset resulterar även en paniklyra i mål. Som om inte det vore nog gör de 7–1 i början på andra efter en halvträff på hörna, säger han till nsd.se.

Nu är det klart att Kalix får med sig elitseriejumbon Gripen i sin kvalgrupp. Vilka som ansluter från de båda allsvenska serierna är ännu inte klart, förutom i den norra där Ljusdal och troligen Tellus blir något av motståndarlagen.

– Att vi ändå gav oss chansen att undvika kval ända till sista omgången är något vi får ta med oss till de kommande matcherna, säger Kalix lagkapten Olov Englund till nsd.se.

ALLSVENSKA TABELLERNA: Här är lagen som Kalix kan få möta

Mer läsning

Annons