Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JUST NU: Bollnäs mardröm – Hellmyrs missar första kvartsfinalen mot Edsbyn

Laguppställningarna inför första kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn är släppta.
Där lyser Bollnäs storstjärna Per Hellmyrs med sin frånvaro.

Annons

Klockan 20 spelas den första kvartsfinalen på Sävstaås. Bara drygt en timme innan avslag kom beskedet som Bollnäs och klubbens supportrar inte ville ha: Per Hellmyrs missar matchen.

Om det beror på skada eller sjukdom är oklart. När Bandypuls pratade med tränaren Jocke Forslund vid 18-tiden – med anledning av uppgifter om en skada på landslagsstjärnan – svarade han kort på frågan om Hellmyrs saknas i kväll:

– Nä, det hoppas jag inte.

När Bandypuls träffar Jocke Forslund på plats på Sävstaås berättar han varför Per Hellmyrs inte spelar.

– Vi hade en förhoppning om att kunna använda honom i dag, men han har lite problem med sin hals. Då får man vara förnuftig, det är många matcher. Vi hoppas att han kan vara med på tisdag.

Hur påverkar det er?

– Jag vet inte. Wikman (Marcus) kliver in på hans plats, Jens Lindgren kommer få lite mer speltid. Det är så det ser ut, säger han och fortsätter:

– Det blir inga positionsförändringar. Sedan går vi kort på en jäkligt bra spelare, så är det ju. Men vi har gjort det tidigare, förra hemmamatchen (mot Edsbyn) spelade vi utan Berlin (Daniel) och Mickelsson (Christian), det är liksom inget nytt så.

Hur känner Hellmyrs själv inför att inte spela?

– Det är ju svårt att ta ett sådant beslut, men om man tänker sig att man ska gå långt måste man försöka vara smart. Klart det hade varit jättebra här i kväll, men på tisdag hoppas vi att han är med.

Med Per Hellmyrs bortfall ur laguppställningen kommer Bollnäs att ställa upp enligt följande. Från höger: Niklas Prytz (mv) – Markus Ståhl, Anders Spinnars, Andreas Westh, Jens Wiik, Samuli Helavuori – Daniel Berlin, Ville Aaltonen, Marcus Wikman – Oscar Olsson, Christian Mickelsson.

I laguppställningarna till kvartsfinalderbyt saknas även Edsbyns försvarsveteran Daniel Välitalo. Bandypuls har inga uppgifter om varför.

Se Bollnäs–Edsbyn här

Mer läsning

Annons