Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Nygren går en kamp mot klockan: "Förstod först inte riktigt hur illa det var"

/

Jonas Nygren tvingades stå över den senaste matchen på grund av en skada.
Nu går han en kamp mot klockan för att bli spelklar inför Brobergs möte med Gripen på lördag.
– Det blir sakta men säkert bättre, säger han.

Annons

Jonas Nygrens namn fanns med i den första och preliminära laguppställningen inför derbyt mot Bollnäs i tisdags. Men när Broberg en stund senare skrinnande ut på isen saknades nyckelspelaren på högerhalven.

– Jag var med och körde lite grand på uppvärmningen och tog sedan ett beslut. Men jag kände att jag inte kunde göra mig själv rättvisa. Om det hade varit en slutspelsmatch kanske det varit läge att ta någon form av smärtlindring, säger Nygren.

Det var mot Vänersborg den 2 januari som Jonas Nygren tvingades utgå när cirka 20 minuter återstod. Och att den kommer olägligt råder inga tvivel om. Broberg är inne i ett viktigt skede av elitserien i kampen om en slutspelsplats.

– Jag brukar sällan vara skadad och det är förstås surt. Jag förstod först inte riktigt hur illa det var. Det var ändå någon dag fram till Bollnäsmatchen, men det gick inte.

Vilken skada han har är dock en hemlighet. Efter matchen mot Bollnäs ville Fredrik Rexin inte berätta vilken typ det rör sig om. Och Jonas Nygren vill heller inte gå emot tränaren.

– Det blir sakta men säkert bättre. Men det är förstås svårt att säga eftersom jag inte varit på is ännu. Jag ska i alla fall träna i kväll (torsdag, reds.anm).

LÄS MER: Tränare Rexin om nyckelspelarens skada: "Det vill vi inte säga"

Jonas Nygren är trots allt försiktigt positiv i förhoppningen att bli spelklar till när Gripen besöker Hällåsen på lördag.

– Det siktar jag på, naturligtvis. Och som hur det känns i dag ska det inte vara helt omöjligt.

Broberg förlorade mot Bollnäs med 3–7 – efter en andra halvlek där inte mycket gick Brobergs väg.

– Första halvlek är bra. Vi släpper in två hörnor och skapade väl inte så jättemycket framåt vi heller. Men i andra faller vi ur med för enkla misstag på egen planhalva som leder till att Bollnäs gör tre-fyra mål. Och sen är matchen körd. Vi har släppt in några sådana mål på slutet.

Vad måste bli bättre mot Gripen?

– Det gäller att ha tålamod. Men framför allt att få ihop defensiven för Gripen är absolut inte ofarliga framåt. Då ska vi vinna sådan match, säger Jonas Nygren.

LÄS MER: Hemmapubliken hade lämnat när Söderberg gjorde sitt 30:e mål

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons