Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Claesson: "Det är det där jävla målet som avgör"

/
  • Vetlanda har tagit sig samman efter krisen på Hubbovallen – och är nu så nära slutspel som det går att komma.
  • Jonas Claesson, tränare i Vetlanda.
  • Martin Landström – bäst i Vetlanda i matchen mot Edsbyn enligt sin tränare.

Jonas Claessons Vetlanda gjorde det mesta rätt i nästan 70 minuter borta mot Edsbyn.
Men ändå är det "bara" en poäng man har med sig hem till Småland.
– Tydligen får man göra mål på det där sättet. Jag hade då inte satt fram skallen och nickat in den där pärlan, säger han om Edsbyjunioren Oscar Wikblads 2–4-reducering – ett mål som gjorde att Vetlanda tappade energi.

Annons

Jonas Claessons Vetlanda torskade borta mot Tillberga förra lördagen i en uppmärksammad match på naturisen på Hubbovallen.

Bandypuls har försökt nå den förre skyttekungen och förbundskaptenen – numera Vetlandatränaren – sen dess.

LÄS MER: Vetlanda rasade efter "Winter Classics"

Efter matchen i Svenska Fönster Arena mot Edsbyn är han tillgänglig för ett snack.

– Jag vill inte kommentera Tillbergamatchen. Jag kommenterade den inte där eller då, utan det gjorde en annan person åt oss och det ni har skrivit har blivit en sanning. Jag vill inte ge mig in i det där över huvud taget, det är ointressant, säger Jonas Claesson.

Som svar på tal spöade Vetlanda SAIK hemma senast – och satte sig sedan på bussen för svår bortamatch i Edsbyn.

Där visade Vetlanda upp sig från sin bästa sida i nästan 70 minuter. Efter mål av Johan Löfstedt, otagbar pärla i krysset, Patrik Johansson på pass av Daniel Johansson och Martin Landström i friläge hade man 3–1 med sig till paus.

SE ÄVEN: Bäckmans snabbanalys efter Edsbyn–Vetlanda

Efter timmen spelad gjorde Vetlanda även 4–1, Daniel Johansson, på ett dittills rätt förvirrat Edsbyn.

– Vi får chansen att avgöra den här matchen och punktera den, säger Jonas Claesson, men fortsätter:

– Det är det där jävla målet som tar i huvudet på en röd och styrs i mål som avgör det här. Tydligen får man göra mål på det där sättet. Jag hade då inte satt fram skallen och nickat in den där pärlan, säger han.

Det Jonas Claesson menar är Edsbyns 2–4-reducering, Mattias Hammarström sköt ett frislag i hjälmen på Oscar Wikblad och in. Ett mål som ställde till det för Vetlanda.

– Jag tycker att vi är närmare än dom över 90 minuter. Men Edsbyn har en bra period när dom forcerar och vi får några onödiga utvisningar, säger han.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Men helt nedslagen är Jonas Claesson inte över att Edsbyn hämtade igen till 4–4, vilket blev slutresultat i Svenska Fönster Arena.

– Att vi släpper in fyra mål kommer förr eller senare, alla lag går på tandköttet nu med bussresor och sådant. Jag är nöjd med prestationen och vad vi puttar in för kraft i det här, säger han.

Vetlanda är nu sexa i elitserien, med sju poäng ner till slutspelsstrecket. Det betyder att om inte Broberg vinner mot Kungälv på lördagen så är Vetlanda även i teorin klart för slutspel.

Hade du tagit en poäng här i Edsbyn på förhand?

– Ja, det tror jag absolut. Den här trenden som Edsbyn kanske har tyckt själva att de har haft, att de har kämpat lite i motvind... så vänder det på "Zinken" och de puttar in allt de har här i sista hemmamatchen innan uppehållet. Så med tanke på det, så ja, säger Jonas Claesson, och svarar Martin Landström på frågan om vem som var bäst i hans lag i den här matchen.

Vetlandas skyttekung Joakim Andersson fick lämna isen mållös – men ställde frågor till Edsbyn med kraftfulla åkningar under så gott som hela matchen.

Går det att stoppa honom?

– Ja, tyvärr han har varit sjuk några dagar nu. Så i dag gick det, säger Jonas Claesson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons