Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan "Bejja" Berglund tar över som kapten i LBK

/

Jens Hermanssons tid som lagkapten i Ljusdal varade bara över en säsong.
Nu när klubben är tillbaka i allsvenskan tar Johan "Bejja" Berglund över bindeln.
– Det känns väl lite naturligt, säger den hårdföre försvarsprofilen.

Annons

– Det är "Bejjas" sätt att vara som vi vill åt. Hans auktoritet och drivkraft att vara bra och sätt att driva på övriga spelare.

Så motiverar Ljusdals tränare Patrik Larsson utnämningen av Johan Berglund som ny kapten i det allsvenska laget. En utnämning som blev officiell förra helgen när LBK hade kick off.

När Johan Berglund kom fram som junior i Ljusdal var det Maxim Potechkin som var lagkapten, och under sina tio år i Bollnäs spelade han under såväl Timo Oksanen som Andreas Westh – respekterade bandynamn allihop.

– Visst finns det lite smågrejer man har lärt sig på vägen. Men för mig handlar det mest om att man som kapten ska vara en ledare på matcher och träningar, säger 32-årige Johan "Bejja" Berglund.

Sebastian Jonsson var kapten i Ljusdal under många säsonger fram till slutet våren 2014. Den senaste säsongen bar mittfältaren Jens Hermansson bindeln – en tid som alltså bara varade under en säsong.

– Det är bara roligt att man får förtroende. Jag ser det inte alls som någon last, om nu någon kan göra det, säger Johan Berglund.

Efter degraderingen till allsvenskan var det många spelare som lämnade Ljusdal. De har nu ersatts av unga och oprövade spelare. Det är också något som rutinerade Johan Berglund, som bland annat spelat två SM-finaler med Bollnäs, får lov att förhålla sig till.

– Ja... man får försöka att se potentialen. Det är väl fina ord, säger Johan Berglund och skrattar.

Men fortsätter:

– Det är väl som det är. Men samtidigt känns det roligt att få bygga ihop lite nytt med en mix. Vissa är yngre, och till och med jäkligt mycket yngre, säger han.

På lördagen spelar Ljusdal, som bara har ett pass på stor is i benen, första träningsmatchen – mot seriekonkurrenten Borlänge i Sandviken. Johan Berglund menar att det är en viktig match trots att det är säsongens första.

– Det är ju inte kniven på strupen, men den är grymt viktig med tanke på vad vi har kvar att bygga. Vi har inte så många matcher på oss innan serien drar i gång, så det är jävligt viktigt att vi går ut och försöker göra det bästa vi kan, och förhoppningsvis får vi med oss saker som är bra men också saker att utveckla, säger han.

Läs mer>>> Så ser tränarens grundtanke ut

Mer läsning

Annons