Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Edling testade på is – tvingades bryta: "Fick en sådan värk"

/

Joel Edling testade att gå på is.
Men förra säsongens assistkung i elitserien fick avbryta försöket.
– Jag fick sluta helt för jag fick en sådan jävla värk, säger Joel Edling, som inte kan ge något besked om när han kan vara tillbaka i Edsbyn.

Annons

Förra säsongen gjorde Edsbyns mittfältare Joel Edling flest assist av alla i hela elitserien. Men den här säsongen har han inte spelat vare sig tränings- eller elitseriematcher.

29-åringen har drabbats av diskbråck – och även om lagläkaren Bengt Ryhed tidigare har lämnat beskedet att Joel Edling kan vara tillbaka efter nyår så kan han själv inte säga när han kan vara tillbaka på Edsbyns mittfält.

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag siktar på att vara tillbaka den här säsongen, sedan om det blir så är för osäkert att säga, säger han.

LÄS MER: Stjärnan skadad: "Spelar inte före nyår"

Joel Edling har testat att vara på is i Svenska Fönster Arena. Men han fick lägga ner dessa försök tills vidare.

– För en månad sedan var jag ute och gled lite och grejade. Jag gjorde det tre gånger, men fick sluta helt för jag fick en sådan jävla värk, säger han.

Men i hans vardag märker han mindre och mindre av sitt diskbråck, även om det gör sig påmint ibland.

– Läget nu är att jag kör på med mitt rehabprogram två gånger om dagen. Jag slipper den värsta värken, den är borta, men jag har känningar och det känns osäkert i rörelse och i ytterlägen. Men det går åt rätt håll hela tiden, säger han.

LÄS MER: Matchpremiär utan Edling

Joel Edling har sett sitt lags matcher, segrarna mot Gripen och Tillberga samt förlusten mot Sandviken. Dagar då det känns skapligt bra i ryggen brukar han ta sig från hemmet i Norrala utanför Söderhamn till lagets träningspass i Edsbyn.

– Jag hoppar in i bilen med "Popa" (Daniel Burvall-Jonsson) och åker och tjabbar lite, säger han.

Många av Joel Edlings passningspoäng kom i den erkänt starka Edsby-grejen hörnor. Nu sköts hörninslagen av Oscar Jonsson från vänster och Jocke Svensk från höger. Joel Edling slog in från båda hållen förra säsongen.

Tar du den rollen igen när du nu kommer tillbaka?

– Der verkar ju gå ganska bra ändå, och det kanske inte är så bra för ryggen att stå så där framåtlutad...

SE ÄVEN: Elitserietabellen

Mer läsning

Annons